Fii ca tine! – nu fi ca Ioana!

Fitonutrientii – de ce o viata colorata este o viata sanatoasa
august 27, 2019
A venit toamna, …. ce sa faci ca sa nu te lasi prins in vraja depresiei de toamna
septembrie 5, 2019

Fii ca tine! – nu fi ca Ioana!

Pentru ca in ultimul am tot auzit si vazut reclame de genul Fii si tu ca Ioana, sau fii si tu ca Andrei…m-am gandit sa incerc si eu sa scriu de fapt Fii si TU ca TINE!

Practic din punctul meu de vedere aceste reclame se bazeaza pe depersonalizarea noastra si ne strica increderea in noi pentru ca nu stim cine suntem ce putem face si ne arata niste “modele” pe care se presupune ca daca le urmam o sa fim cum? Mai buni? Mai destepti? Mai fericiti?…

In nici un caz zic eu. Incerc sa fiu destul de detasata si azi de exemplu ma gandeam hai sa fiu si eu ca Ioana si sa ma duc unde zice ca alege ea sa se duca si am fost. Ce credeti? 😀 m-am simtit ca Ioana! Ha ha glumesc pentru ca habar nu am cum se simte Ioana si apropos eu nu stiu cine este Ioana.

Sunt un pic sarcastica dar din pacate sunt suparata pe genul acesta de manipulare care de fapt ne face sa ne pierdem identitatea si sa nu mai stim cine suntem si ce ne vrem sa facem, nu mai avem opinii si pareri pe care sa ni le sustinem pentru ca o reclama care se repeta obsesiv iti spune in cap fii si tu ca Ioana, fii si tu ca Ioana si la un moment dat uiti ca te cheama Ana…J si daca ai deveni Ioana atunci va intreb …ce ar fi?

Asa ca va propun sa va raspundeti voua si nu Ioanei la intrebarea: Esti o companie placuta tu pentru tine? Tu pentru tine, adica. Nu pentru ceilalti. Cat de confortabil esti cu propria persoana? Iti asculti gandurile sau le acoperi cu muzica, timp pe Facebook ori alte activitati, doar-doar sa nu-ti auzi vocea interioara?

De cate ori zici urmatoarele: merg daca mergi si tu sau ma apuc de regim daca te apuci si tu. Oare Ioana ce zice?

Practic aceste fraze cred ca le spui in momentul in care eviti sa iti asumi propriile dorinte, dand vina pe altii pentru ezitarea noastra.

Cred ca a te simti bine cu propria persoana te ajuta mult sa-ti construiesti increderea in tine. Astfel, devii o persoana pe care stii ca te poti baza in majoritatea situatiilor si nu astepti mereu sa vina cineva sa te “salveze”.

Inseamna sa ai curajul sa-ti asumi dorintele si sa fii gata sa ti le indeplinesti, fara a mai astepta ca ajutorul sa vina din exterior, fara a invinui pe altcineva pentru neimplinirile tale.

Nu mai renunti la ce-ti doresti doar pentru ca nu mai e nimeni alaturi de tine, ci esti dispus sa lupti.

Viata este compusa din alegerile pe care le faci si atitudinea pe care o ai tu pentru ca stii cine esti, stii ca esti puternic si poti sa faci ce iti propui.

 

Cand te iubesti si te apreciezi, cand esti bine tu cu tine, poti oferi cu generozitate din afectiunea ta celorlalti, pentru ca nu-i vei mai impovara cu responsabilitatea alegerilor sau fericirii tale.