8 aspecte de care sa tii cont atunci cand vrei sa obtii rezultate

Din 7 în 7 ani suntem alți oameni :) – despre regenerarea organelor
iunie 8, 2018
Ce vi se pare mai greu: Pierderea în greutate sau menținerea după dietă?
iunie 13, 2018

„Atunci când încercăm să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.” – Paulo Coelho

Pentru ca este luni (incepem o noua saptamana, cu noi obiective) si pentru ca am avut un weekend plin, un weekend in care am intalnit oameni frumosi, oameni pe care ma bucur sa ii cunosc si de la care invat mereu lucruri care ma ajuta sa evoluez, oameni pe care ii cunosc si care m-au dezamagit, oameni pe care nu ii cunosc si totusi m-au blocat, dar si de la ei am invatat cate ceva ce ma ajuta pe mine ca persoana, scriu mai jos cateva dintre aspectele pe care le-am intalnit in discutiile noastre si parerea mea despre ele, cat si de ce aceste lucruri te impiedica sa evoluezi in lupta ta cu un stil de viata sanatos.

  1. Traieste in prezent! – In primul rand trebuie sa intelegem ca pentru a face orice schimbare trebuie sa fim constienti ca traim in prezent. Nu poti sa treci mai departe sau sa evoluezi daca nu lasi trecutul in urma. Poate in trecut nu ai luat cele mai bune decizii referitoare la diete sau antrenamente dar ai invatat ceva din aceste greseli. Invata lectia, tine cont de ea si treci in prezent :).
  2. Frica de greseala! – Frica este doar o stare pe cand curajul este o atitudine. Atunci cand ai facut ceva si nu ai obtinut rezultatul pe care il asteptai este mult mai productiv decat atunci cand nu faci nimic. Sunt multe citate care spun ca o sa ajungi sa regreti lucrurile pe care nu le-ai facut nu pe cele care le-ai facut.
  3. Problemele intampinate! – Trebuie sa fim constienti ca orice schimbare vrem sa facem nu va fi usor si ca nu exista nici o persoana care sa poata depasi fara greseli toate problemele cu care se confrunta. Nu cred ca putem depasi instant orice problema apare, fara sa ne suparam, fara sa fim intristati, dezamagiti, raniti, dar revenim la punctul 2 invatam sa ne infruntam problemele, să învățăm din ele, să ne adaptăm și să le rezolvăm în timp. Asta e, în cele din urmă, modul în care devenim persoanele care suntem.
  4. Să fii ceea ce ești! – Una dintre cele mai mari provocări cu care ne luptam este sa fim noi insine intr-o lume care incearca sa te faca la fel ca toti ceilalti.
  5. Sa te minti pe tine! – Poti sa minți pe oricine, însă nu te poți minti pe tine. Practic incepi sa cresti, sa evoluezi atunci cand incepi sa accepti provocarile pe care le ai. Una dintre cele mai grele provocari este aceea de a fi sinceri cu cu tine insuti.

    „Dacă vrei să ai succes, trebuie să respecți o regulă, aceea de a nu te minți niciodată pe tine.” – Paulo Coelho

  6. Iesi din zona de comfort! – Multi vrem lucruri dar cand apar sanse de schimbare nimeni nu este pregatit 100%. Orice schimbare te obliga sa iti depasesti zona de comfort. Accepta ca niciodata nu vei fi 100% pregatit pentru orice si atunci cand ai sansa sa faci o schimbare va fi nevoie de adaptare. Nu poți schimba lucrurile cu care refuzi să te confrunți. Progresul implica riscuri. Punct. 🙂
  7. Tu esti unic! – Daca vrei rezultate nu trebuie sa te mai compari cu altii din jurul tau. Concentrează-te să îți bați propriile recorduri zilnic. Succesul este până la urma o luptă doar între tine și propria-ți persoană.
  8. Tu esti responsabil pentru viata ta! – Îți vei realiza obiectivele în măsura în care îți vei asuma responsabilitatea pentru actiunile tale. Nimeni nu este responsabil pentru actiunile tale decat tu.