Buna dimineata soare! Ideile bune incep cu o cafea buna. O noua zi. O noua experienta. Bucura-te de ea

Draga stresule, hai sa ne despartim! Daca vrei sa faci ceva nemaipomenit intr-o zi, aminteste-ti ca acea zi este astazi
august 13, 2018
Un zambet face cat 1000 de ciocolate!
august 24, 2018

Orice dimineata trebuie sa fie perfecta. Indiferent de modul in care te trezesti, trebuie sa fi constient ca ziua poate fi reusita si frumoasa doar daca o incepi cu o atitudine pozitiva. Asa ca astazi este despre inceput de weekend, cafea si muzica buna 🙂

Tu ce muzica preferi atunci cand savurezi o cana de cafea?

https://www.youtube.com/watch?v=vJ6pxwa_eLk

Te-ai gandit vreodata la cana ta zilnica de cafea ca la un elixir de sanatate si nu doar ca la o sursa de placere si energie?

Mie imi place sa beau cafea. Imi place sa fie simpla, amara si sa o beau in prezenta oamenilor dragi. Cafeaua este una dintre sursele de cafeina din cadrul meniului meu zilnic si imi ofera o stare buna, tonica si multa energie.

Consumul moderat de cafea are efecte benefice asupra corpului, dar este foarte important ce alegi si in ce cantitate o consumi.

Daca bei cafea zilnic primesti o doza importanta de antioxidanti, crom si magneziu, care ajuta la reglarea nivelului de glicemie in sange, ajutand organismul sa dozeze in mod corect secretia de insulina. Principalele ingrediente din cafea sunt

– cofeina
– tanina
– tianina
– xantina
– spermidina
– gaiacol
– acid citric
– acid clorogenic
– acetaldehida
– spermina
– putrescine

De ce este cafeaua o bautura sanatoasa

  • Ajuta la combaterea depresiei
  • Ajuta la reglarea activitatii hepatice
  • Este un stimulent puternic al creierului – cafeaua creste substantial randamentul cerebral si fizic, fiind folosita de multi atleti inainte de intrarea in competitii. Cofeina creste numarul acizilor grasi care circula in fluxul sanguin, sporindu-se astfel performanta sportiva.
  • Cafeaua reduce riscul dezvoltarii diabetului de tip II
  • Cafeaua creste nivelul de inteligenta dobandita – Cafeaua blocheaza neurotransmitatorii creierului asociati cu somnolenta, imbunatatind temporar functia cognitiva. Timpul de reactie, vigilenta, atentia si gandirea logica, toate functiile complexe ale creierului asociate cu inteligenta dobandita, ating un randament superior sub efectul consumului de cafea.
  • Cafeaua poate reduce riscul dezvoltarii cancerului de piele – Pe langa toate celelalte beneficii ale cafelei pentru organism, se numara si un risc diminuat de dezvoltare a carcinomului cu celule bazale, cel mai comun tip de cancer cutanat. Un studiu din anul 2012, efectuat de Spitalul de Femei din Brigham si Harvard Medical School, si-a anuntat rezultatele culese de pe urma unei cercetari extinse pe o perioada de 20 de ani, asupra unui esantion de 112,897 de barbati si femei.

 

 

http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/8-motive-intemeiate-sa-nu-renuntati-la-cafea_12022