Numele meu este Ana Dulu si sunt un om (departe de a fi perfect ), care a descoperit beneficiile mișcării si a unei alimentații corecte pentru a mă putea bucura de viață (așa cum este ea cu bune si cu mai puțin bune) .

In anul 2008 după ce ajunsesem la o greutate considerabilă am hotărât sa fac o schimbare in viața mea. Inițial am făcut schimbarea la nivel declarativ neștiind ce mă așteaptă. Întotdeauna (zice mama chiar din prima zi de naștere :)) am fost o persoană ambițioasă și luptătoare, drept pentru care obiectivele mele au fost ca și mine ambițioase.

Am pornit de la zero ca bagaj de informații sportive sau aptitudini deși aveam și am pasiunea de a merge cu bicicleta și am avut de partea mea doar dorința de a face o schimbare radicală în stilul meu de viață și pe mama care m-a susținut în decizia mea. În paralel cu practicarea exercițiilor fizice singură acasă în fața unui DVD am început şi schimbarea alimentației și informarea asupra calităților și proprietăților diferitelor legume, fructe pe scurt un fel de alimentație sănătoasă.

Pe parcursul aventurii mele m-am luptat si încă mă lupt cu mentalitățile oamenilor din jurul meu cu prejudecățile și cu negativismul lor. Dar într-un mod ciudat pentru mulți am descoperit că acest lucru mă motiva. Cu cât auzeam mai des nu reușești cu atât mă încăpățânam mai mult să demonstrez că dacă vrei poți! Dacă ești realist și îți stabilești obiective cuantificabile și reale educarea ta ca persoană (pentru ca despre asta este vorba până la urmă) se poate realiza la orice vârstă.

Practic eu nu mă luptam cu o dietă pe termen scurt și nu asta voiam să schimb. Eu mă luptam cu schimbarea stilului de viață care m-a dus acolo și care am văzut că nu era unul bun.

Cheia succesului meu a fost faptul că mi-am pus ca obiectiv pe termen lung (până la adânci bătrâneți) să mă simt bine cu mine și pentru mai ales să fac lucrul acesta pentru mine . După stabilirea acestui obiectiv pe termen lung am stabilit pașii micuți care mă vor duce acolo și am început să îmi definesc obiective pe termen scurt dar realizabile.

Mi-am propus să slăbesc sănătos respectiv aproximativ 4-5 kg pe lună astfel încât corpul meu să se obișnuiască cu această schimbare treptat și să lucreze și el împreuna cu mine si nu împotriva mea. Asta a fost unul dintre cele mai grele obiective deoarece si eu ca si toata lumea eram fermecata de mirajul dietelor care promiteau zeci de kilograme în câteva zile dar care nu sunt sub nici o forma ceea ce ar trebui să fie și nici rezultatele nu erau cele așteptate.

A fost ușor? NU!!! Este ușor? NU! dar a meritat și merita in continuare! Am trecut prin toate stările posibile de la euforia kilogramelor pierdute într-un ritm mai rapid la început, la un blocaj pe care nu știam să îl gestionez, la momentele în care am vrut să renunț pentru că nu credeam că o să reușesc pentru că nu mai vedeam rezultatele eforturilor mele. Dar am învățat că indiferent de momentul la care ești, important este să nu renunți și chiar dacă pe termen scurt uneori pierzi atingerea obiectivului propus nu trebuie să pierzi din vedere obiectivul tău pe termen lung. Am învățat că poți să atingi ceea ce ți-ai propus chiar dacă uneori faci lucruri care sunt interzise in dietă și că atâta timp cât tu controlezi aceste aspecte si nu ele te controlează pe tine este in regulă.

Am învățat că succesul constă în imaginea de ansamblu, “the big picture”, am înțeles că această luptă te întărește, te maturizează, și mai ales am învățat că dacă vrei și ești realist poți să faci orice îți propui. Totul ține de ATITUDINEA pe care alegi să o ai tu fața de tine și de ceea ce vrei tu să faci.

După ce am parcurs multe etape, am întâlnit oameni deosebiți care m-au ajutat să cresc deși poate intențiile lor nu au fost astea, am înțeles foarte multe lucruri și am descoperit multe lucruri despre mine de care nu știam (unele m-au surprins chiar plăcut ) m-am hotărât să ajut acele persoane care au același obiectiv ca și mine, respectiv să fie fericiți până la adânci bătrâneți , să putem face cunoștință și să învățăm unii de la alții.Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.