Cand vorbim de detoxifiere este necesar sa intelegem faptul ca organismul nostru beneficiaza de un sistem perfect proiectat pentru a face fata acestui proces deosebit de important in sanatatea corpului.
In mare parte la baza majoritatii problemelor de sanatate din ziua de azi stau stresul, lipsa unei alimentatii echilibrate si sanatoase, sedentarismul exagerat etc. Dar pe cat de importanta este sanatatea noastra, pe atat de putina importanta ii dam. Sanatatea nu doaresi deci daca nu doare, nu o bagam in seama. Cand incepe sa ne doara, incepem sa o constientizam. Uneori poate fi prea tarziu, alteori poate fi la timp.
Atunci cand dai atentie corpului tau sau mai bine zis sanatatii tale poate nu ai un rezultat imediat, insa vei avea de fapt un rezultat mult mai important pe termen mult mai lung. Cateodata o luam de parca ni s-ar cuveni. Cred ca ar fi mult mai ok sa o constientizam si sa fim mult mai atenti cu ea. Este la urma urmei experienta noastra suprema. Experienta completa. Este viata noastra. Suntem ceea ce suntem datorita ei. Fara sanatate nu am mai fi nimic, asa ca haideti sa vedem ce putem face pentru ea? 🙂
Avand in vedere ca suntem zilnic expusi la tot felul de toxine din aer, apa si alimente, detoxifierea a devenit o necesitate a vremurilor. Fara activarea zilnica a unor cai fiziologice menite sa inlature toxinele create natural in mediu sau pe cele create artificial, ne supunem riscului imbolnavirii.
Spuneam ca organismul nostru este un sistem complex format din multe componente pe care daca le ingrijim si le folosim impreuna si eficient acestea isi vor face treaba si vor lucra cu noi si nu impotriva noastra.
Anumite organe sunt specializate in managementul deseurilor. Haideti sa vedem care sunt acestea si cum putem avea grija de ele. Pentru a nu plictisi printr-un articol foarte lung le vom aborda cate unul in fiecare zi. In principiu principalele componente care ne ajuta la detoxifiere si la mentinerea sanatatii sunt:
Functia principala a colonului este de a absoarbe apa si mineralele din hrana si de a forma si elimina fecalele. Colonul contine diferite tipuri de bacterii care ajuta digestia, mentin un mediu echilibrat PH(acid-alcalin) si previn inmultirea bacteriilor neprietenoase. Aceste bacterii joaca un rol foarte important in sintetizarea acidului folic si a altor nutrienti din hrana.
Intestinul subtire este locul principal de digestie si absorbtie. Aici se absorb toti nutrientii principali precum : vitamine, minerale, proteine, carbohidrati si grasimi care apoi sunt transferati in fluxul sanguin. Hrana nedigerata este trecuta in intestinul mare unde apa si nutrientii sunt reabsorbiti si unde materia ramasa este transformata in fecale. Aceste reziduri trec din colon si se colecteaza in rect la capatul intestinului gros si parasesc corpul prin anus.
Procesul de digestie de la ingerare pana la eliminare dureaza in mod normal intre 12-24 de ore, daca colonul functioneaza corespunzator si nu este toxic. Datorita faptului ca colonul scapa corpul de deseuri , acesta practic curata corpul. Sanatatea precara poate fi astfel rezultatul a unei curatiri deficiente a corpului.
https://en.wikipedia.org/wiki/Large_intestine
Citeste mai multe si aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Human_digestive_system#Small_intestine
Puteti ajuta eforturile colonului prin o alimentatie sanatoasa , bogata in alimente crude.
Pentru a mentine sanatatea colonului, faceti si exercitii fizice, care va ajuta la tonifierea muschilor abdominali si a celorlalte elemente ale sistemului digestiv. Cele mai eficiente sunt:
Mersul pe jos in ritm mai alert si constant sau alergatul – este o miscare pe care o poti face in fiecare zi pe drum spre munca sau ca o relaxare seara sau dimineata. Pur si simplu daca te trezesti si te misti acest lucru simplu poate imbunatati fluxul sanguin la nivelul tractului intestinal si poate spori eficienta sistemului digestiv.
Mersul pe jos este cea mai usoara forma a acestor exercitii si poate fi sigur si eficient in cazul in care este facut intr-un ritm relativ rapid si mentinut.
Alergatul poate fi periculos pentru articulatii si de aceea se recomanda sa alergi pe un teren mai moale (pamant sau iarba) iar daca ai de ales intre beton si asfalt alege asfaltul :).
Aceste exercitii intaresc muschii abdominali principali, imbunatatesc capacitatea organismului de a impinge mai repede afara toxinele si deseurile din sistemul digestiv.
Aceasta este cheia pentru imbunatatirea starii de sanatate a colonului; cu cat aceste substante raman mai mult timp in sistemul digestiv, cu atat este mai mult probabil ca acestea sa cauzeze probleme de sanatate.
Nu numai ca este un mod minunat de a te relaxa si de a te elibera de stres, dar yoga intareste, de asemenea, muschii abdominali si creste flexibilitatea lor.
Desi beneficiile specifice pe care acest exercitiu le are asupra colonului sunt inca nedefinite, saritul corzii s-a dovedit a creste ritmul cardiac si fluxul de sange, care sporeste eficienta globala a multelor sisteme ale organismului. In plus, se crede ca a sari coarda curata organele, fapt care ajuta foarte mult colonul si restul tractului intestinal.
Maine vorbim despre Ficat 🙂