Detoxifierea importanta pentru sanatate – Partea 4- Plamanii

Detoxifierea importanta pentru sanatate – Partea 3 – Rinichii
mai 20, 2019
Detoxifierea importanta pentru sanatate – Partea 5- Pielea
mai 23, 2019

Plamanii sunt purificatorii de aer ai corpului. Acestia introduc oxigen direct in circuitul sanguin si in acelasi timp indeparteaza deseuri de gaze care sunt produse in fiecare celula in parte.

Pe parcursul unei zile, respiram de circa 20.000 de ori. Fiecare respiratie este posibila datorita plamanilor, care lucreaza 24 de ore din 24 pentru a asigura celorlalte organe oxigenul vital. Orice afectiune respiratorie afecteaza functia plamanilor. Atunci cand un om respira, plamanii sai se dilata si se contracta. Acestia transporta oxigenul la sange si elimina dioxidul de carbon toxic. Totusi, aerul pe care il respiram poate contine mai multe componente toxice care ar putea sa deterioreze plamanii. Organismul poate fi vindecat de acest prejudiciu cu ajutorul unor substante nutritive.

Exista anumite alimente care ofera plamanilor doze mari de substante nutritive esentiale care le permit sa ramana cat mai sanatosi cu putinta. Aceste alimente pot ajuta organismul in procesul vindecarii anumitor boli care afecteaza plamanii. Lista este destul de extinsa, dar exista cateva produse alimentare care sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii plamanilor.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pl%C4%83m%C3%A2n

Uite ce sa mananci ca sa iti ajuti plamanii:

Cresterea aportului de magneziu Alimentele bogate in magneziu sunt cerealele integrale, legumele verzi (in special spanacul), nucile si alunele (mai ales migdalele), semintele, fasolea si bananele.

Pestele si alte alimente bogate in acizi grasi Omega 3Introduceti produsele din peste sau semintele in meniul dumneavoastra saptamanal. Acizii grasi Omega 3 care se gasesc in grasimile din peste pot proteja suplimentar plamanii. Acesti acizi grasi sunt cunoscuti pentru faptul ca ajuta la diminuarea inflamatiei care poate fi asociata cu bolile cronice respiratorii. Adaugarea pestelui in meniu, de doua ori pe saptamana este suficienta.

Ardei iuteIuteala ardeilor poate curata mucusul din plamani. De vina este capsaicina, arma cu care planta se apara de daunatori. Atunci cand ingeram ardei iute, capsaicina produce o senzatie de arsura la contactul cu tesuturile corporale. Capsaicina irita mucoasele plamanilor si afecteaza mucusul, ceea ce determina corpul sa il elimine rapid. In plus ajuta si la eliminarea virusurilor, bacteriilor si fungilor.

ApaCel mai bun mecanism de curatare este apa. Evitati cafeaua, sucurile sau alcoolul si beti apa curata. Cheia pentru o sanatate excelenta este o buna hidratare, deoarece accelereaza procesul de detoxifiere.


Ceapa  
Este bogata in substante nutritive. Ceapa poate lupta cu multe boli, cum ar fi unele infectii pulmonare, si ajuta, de asemenea, la subtierea mucusului si la eliminarea toxinelor.


Ghimbirul
Ceaiul de radacina de ghimbir amestecat cu lamaie ajuta la imbunatatirea respiratiei si incurajeaza eliminarea toxinelor din tractul respirator.

MarVitaminele si flavonoidele pe care le contine marul,ajuta la mentinerea sistemului respirator sanatos. In plus,aceste substante nutritive previn dezvoltarea diferitelor afectiuni pulmonare.

Grepfrut  – Acest fruct delicios este foarte bun pentru sanatate,deoarece contine o cantitate bogata de minerale si vitamine,care sustin sistemul respirator si,implicit,plamanii. Daca organul a fost afectat de agenti carcinogeni,prin consumul zilnic de grepfrut,va fi curatat.

Alimente cu carotenoide – Carotenoidele sunt renumite pentru caile lor unice de a lupta impotriva dezvoltarii cancerului pulmonar. Acest tip de antioxidant se gaseste in multe fructe si legume. Odata consumat si ajuns in organism,antioxidantul se transforma in vitamina A,care este eficienta impotriva astmului. Exista diverse alimente care contin carotenoide,inclusiv morcovul,rosia,semintele de dovleac si caisele.

Brocoli: Brocoli este bogat in vitamina C, carotenoizi, acid folic si substante fitochimice care combat cancerul. In prezent exista mai multe studii care relationeaza aceasta leguma cu o reducere a riscului de cancer de plamani inclusiv in cazul persoanelor fumatoare.

Varza: Aceasta binecunoscuta leguma din familia cruciferelor are o mare putere detoxifianta. Varza contine anumiti fitonutrienti (precum glucozinolatii) care activeaza enzimele care detoxifica organismul si combat cancerul. De asemenea, varza contine antioxidanti esentiali precum acidul cafeic, acidul ferulic si quercetina care reduc nivelul de oxidare celulara.

Respiratia adanca din diafragma este foarte importanta in a ajuta plamanii. De asemenea respiratia intr-un mediu curat incarcat cu ioni negativi reprezinta un mare ajutor. Daca traiti la oras, incercati sa gasiti o zona mai putin poluata unde sa faceti cateva exercitii fizice zilnic si sa respirati adanc din diafragma macar de 10 ori pe zi.