Din 86.400 de secunde intr-o zi cate secunde aloci sa fii recunoscator?

Indicele glicemic al alimentelor– ce este si la ce ne ajuta
decembrie 18, 2018
Creierul “un univers de un kilogram si jumatate” poate fi administrat si dezvoltat prin sport
decembrie 24, 2018

Thanks Flowers Meaning You Gratefulness And Bloom

Pentru ca in ultimul timp am trait diferite experiente si am intalnit oameni deosebiti mi-am pus intrebarea daca e chiar atat de greu sa spui cuiva multumesc sau sa fii recunoscator pentru un lucru? Se pare ca pentru majoritatea persoanelor este greu desi sunt atat de multe lucruri pentru care sa fim recunoscatori si totusi nu o facem. La fel cei carora le esti recunoscator nu stiu sa primeasca recunostinta si multumirile atunci cand le primesc.

Personal cred ca exista o diferenta intre a fi recunoscator si a spune multumesc. Atunci cand spui multumesc esti de fapt politicos pe cand atunci cand esti cu adevarat recunoscator pentru ceva parca te schimbi cumva. Atunci cand esti recunoscator nu mai e vorba de bun simt sau de maniere ci cred ca este vorba de ceea ce multi cer dar nu ofera si anume: RESPECT.

Si atunci cand tu nu oferi respect pentru cei care te influenteaza si te ajuta, pentru cei care isi aloca timpul lor pentru a te ajuta, pentru toate lucrurile pe care le ai, nu poti cere ca altii sa te respecte.

Insa a fi recunoscator este mult mai mult decat a multumi pentru un lucru material. Recunostinta este o stare.

Toti avem lucruri pentru care sa fim recunoscatori. Indiferent de cine suntem sau ce avem, intotdeauna vor fi si altii mai putin norocosi, sa spunem. Intr-un mod mai ciudat, asta te poate ajuta sa fii recunoscator pentru ceea ce ai. Sa te alaturi unei cauze apropiata de sufletul tau este un mod fantastic sa arati ca esti recunoscator pentru ceea ce ai.

Poate esti recunoscator ca ai un loc curat si caldut in care locuiesti, asa ca te poti oferi pentru cateva ore sa-i ajuti pe cei fara adapost. Poate esti recunoscator pentru hainele pe care le porti si atunci cand iti reannoiesti garderoba, hainele vechi le vei face pachet si le vei dona celor care au nevoie, nu doar sa le arunci la gunoi.

Recunostinta e o stare care te schimba ?. O stare care iti da speranta si te ajuta sa mergi innainte.

Dar cum reactionezi atunci cand primesti recunostinta din partea altor persoane. Multi dau raspunsul clasic „nu ai pentru ce”raspuns ce ne arata, pana la urma, ca nu primesti, ca nu consideri ca cineva are pentru ce sa-ti multumeasca. Acest raspuns poate fi alaturat de raspunsurile pe care oamenii le dau, cand li se fac complimente („ei, nu e chiar asa”, „mai am de invatat”, „nu sunt chiar atat de frumos/bun/inteligent”, „vai, ma faci sa rosesc”, „ieri aratam mai bine, acum sunt cam obosit”, „ti se pare”) sau cand li se ofera un dar („nu trebuia”). In loc sa multumeasca, se eschiveaza, muta privirea, schimba vorba, sau se indoiesc de ceea ce aud („chiar crezi?”).

Ce vreau eu sa zic este ca atunci cand primiti multumiri si recunostinta din partea oricui primiti, asumati-va constributia pe care ati adus-o intr-o situatie. Pana la urma, vreti nu vreti, voi faceti parte din vietile altora si, prin gesturi sau cuvinte, aparent nesemnificative, atingeti vieti in fiecare zi. Sa refuzi un „multumesc” e ca si cand ai rupe o floare in fata celui care tocmai ti-a daruit-o. Caci acel „multumesc” este floarea pe car cineva ti-o ofera atunci cand e recunoscator.

Daca tu crezi ca nu e important cine esti, ce spui si ce faci, vei raspunde cu „nu ai pentru ce”. Daca, in schimb, te pretuiesti, dai valoare muncii tale, atunci vei gasi un alt mod de a raspunde.

Tu cum raspunzi?