Nu poti sa impingi pe cineva ca sa ii arati ca poate sa alerge mai repede

Nautul – o leguma metalista :)
iunie 11, 2019
Enzimele – “scanteia vietii”
iunie 21, 2019

Man riding a dart through the sky - Leadership and sense of purpose concept

Ca sa ai rezultate trebuie sa intelegi ca tu nu esti ca ceilalti si ca fiecare este unic in felul lui

Pentru ca zilele trecute am intampinat tot felul de situatii cu oameni care verbal VOR multe dar uita sa se raporteze la propria persoana si ma innebunesc cu tot felul de chestii si diete magice care au dat rezultate la colegii lor am vrut sa reiterez ideea ca fiecare persoana este unica in felul ei si daca nu tii cont de asta atunci cand vrei sa schimbi ceva, nu o sa ai rezultate ci doar frustrari.

Ideea este ca fiecare persoana are viteza si motivatia proprie cu care functioneaza. Asa ca uneori se poate ca tie sa ti se para ca se misca lent fata de tine si acelei persoane sa ii se para ca ritmul este prea rapid fata de cum este ea obisnuita sa se miste.

Am descoperit ca pentru unii exista doua viteze: incet si pe loc, dar asta nu inseamna ca nu-si fac treaba in ritmul lor caracteristic. Cand incerci sa-i impingi sau sa-i tragi dupa tine s-ar putea sa se impiedice sau chiar sa clacheze, pentru ca nu se pot adapta la stilul tau.

Ieri la unii colegi am redescoperit acest lucru care mi-a reconfirmat ca atunci cand tu esti in alta viteza si vrei sa faci un bine cuiva, uneori acea persoana nu vede la fel ca tine “oportunitatea” si de fapt nu ii faci bine ci chiar mai rau.

Stii cum e atunci cand vezi pe cineva in fata ta pe scarile de la metrou care coboara mai incet ca tine si tu il impingi ca sa il ajuti sa ajunga odata cu tine jos? 😀 Intentia ta a fost buna, rezultatul insa a fost dezastruos pentru celalalt. Era un banc sau o „culme” care intotdeauna m-a distrat: Sa impingi o baba pe scari si sa o intrebi de ce fuge? 😀

Daca te apreciezi atunci intelegi ca tu nu esti ca ceilalti si ca fiecare este unic in felul lui, asa ca orice reusita a ta trebuie sa te faca sa fii mandru daca tu ai depus efort ca sa obtii un rezultat. Nu te compari cu ceilalti pentru ca nu esti ceilalti si deci experientele, cunostintele, trairile sunt ale tale. Multa lume uita acest lucru si de aici apar foarte multe frustrari si probleme si blocaje. Nu ai cum sa evoluezi TU daca incerci sa te compari cu altii. Daca nu vei reusi sa faci ceea ce fac ceilalti atunci in loc sa devii o versiune mai buna a ta vei deveni o versiune mai frustrata a ta, o versiune care merge in jos nu una care evolueaza. Ai grija incotro te indrepti pentru ca limita e foarte fina si foarte greu de gestionat.

http://duluana.ro/ce-am-invatat-eu-in-acesti-10-ani-partea-2/

Da fiecare din noi, in majoritatea cazurilor, avem un singur cap, doua urechi, doi ochi, un singur nas, o gura, doua maini si doua picioare. Avem un singur cap, dar gandim diferit; cantarim lucrurile cu propria unitate de masura cu propriile experiente, cu propriile cunostinte. Vedem lucrurile diferit si uneori aceeiasi cana nu are aceeiasi culoare pentru noi.

Avem o singura inima, doi plamani, doi rinichi, un singur ficat, un singur stomac si o singura splina. Dar iubim diferit si dezvoltam sentimente diferite fata de restul, in functie de ce am fost invatati si educati. Desi ficat avem amandoi, eu tin mai mult sau mai putin ca tine la bautura. Eu ma satur cu cantitati mai mari de mancare decat altii. Obosesc uneori cu mult mai repede ca ceilalti, dar alteori am o rezistenta uimitoare.

Uneori da se poate sa gandim pe anumite reguli  la fel. Adica in acelasi sens, dar niciodata identic. Este posibil sa facem acelasi tip de sport si  sa ne placa amandurora, dar din motive diferite. Putem sa servim acelasi fel de mancare si sa deducem ca ne place, dar pentru fiecare va avea gust diferit, miros diferit si rezultate diferite.