Rodia, fructul giuvaier – Sezonul rodiilor este toamna, in lunile septembrie-noiembrie, deci este anotimpul perfect pentru a face cure cu rodii.

O sa reusesti – Nu renunta niciodata si o sa vezi cum renunta altii!
septembrie 3, 2018
Grupele alimentare – partea 1 Legumele si vegetalele
septembrie 14, 2018

Rodia, cu o concentratie mare de antioxidanti, este unul dintre fructele care trebuie consumat cat mai des, in special, in sezonul rece

O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E.

Are putine calorii, este bogata in vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc si acid folic.

Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.

Rodia este considerata unul din fructele bogate in fibre.

Ajuta la scaderea colesterolului LDL, prevenind acumularea lui in artere, scazand astfel riscurile in cazul bolilor de inima. in plus ajuta la intarirea musculaturii cardiace

Rodiile ajuta la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulina fiind un fruct indicat persoanelor care sufera de diabet.

Protejeaza rinichii si regenereaza ficatul

Te protejeaza de alergii – sunt bogate in polifenoli susbstante care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor

 

 

Atunci, cand cumperi rodii este indicat sa le alegi pe cele mai grele si cu coaja stralucitoare, astfel te asiguri ca fructele sunt coapte. Acest lucru este important deoarece dupa culegere rodiile nu se mai coc.