Ziua de luni incepe cu…..

Citeste cele de mai jos si alege unul, doua sau mai multe puncte asa cum ai dori tu sa inceapa ziua ta de luni. Comenteaza cu ceea ce nu este prins in cadrul listei, pentru ca sunt foarte multe aspecte care nu au fost cuprinse in aceasta lista si care pot fi dezvoltate. Haideti sa facem o lista lunga si care sa ne ajute sa supravietuim zilelor de luni 🙂

Ziua e luni este o zi controversata pe care unii oameni o asteapta, altii nu. Pentru fiecare din noi in functie de momentul in care ne aflam, ziua de luni incepe total diferit.

Indiferent de momentul in care va aflati, recomandarea mea este sa incercati sa incepeti ziua de luni cu zambetul pe buze si cu o atitudine pozitiva. Este ziua in care poti sa continui ce ai inceput saptamana trecuta, poti sa schimbi ceea ce nu ti se pare in regula, sau te poti reseta si o poti lua cu forte proaspete de la capat la un nivel superior.

Pentru asta iti trebuie sa iti pastrezi motivatia si determinarea asupra a ceea ce ti-ai propus.

Zig Ziglar spunea: Oamenii spun de multe ori ca nu reusesc sa isi pastreze nivelul de motivatie. Ei bine, nici efectele dusului nu sunt eterne – de aceea este recomandat zilnic!

Motivatia se invata si se administreaza picatura cu picatura, in mod treptat. Azi putin, maine inca putin si asa ne obisnuim sa invatam sa ne exersam motivatia si determinarea. In curand vom reusi sa devenim oameni mai buni, profesionisti mai eficienti, afaceristi mai intelepti 🙂

Asa ca ziua de luni poate sa inceapa cu:

1. Rezultate – In fiecare zi de luni fiecare din noi ne planificam ceea ce am vrea sa facem in cursul saptamanii ce urmeaza. Recomandarea este ca atunci cand faci acest plan sa fii realist si sa nu uiti ca saptamana de lucru are 5 zile si sa planifici lucrurile pe care vrei sa le realizezi pe tot parcursul saptamanii. Noi cu starile noastre suntem rezultatul alegerilor noastre si trebuie sa ne asumam consecintele pentru tot ceea ce facem sau nu facem. Lipsa rezultatelor dorite este cu siguranta lipsa unei organizari corecte.

2. Disponibilitate – din punctul meu de vedere asta inseamna dorinta de a fi disponibil atunci cand cineva te solicita, practic sa arati ca iti pasa si vrei sa fii alaturi de cei care au nevoie de tine. A fi disponibil inseamna a intelege cand cineva (indiferent cine) are nevoie de tine. In momentul in care intelegi nevoia celui care apeleaza la tine, il ajuti si nu ai nevoie de pretexte. Nu ai nevoie de ore libere in agenda sau de o eventuala programare viitoare. Cand cineva vine si iti cere parerea, inainte sa piezi un minut explicand de ce nu poti sa ii acorzi din timpul tau, alege sa taci si sa-l asculti. Abia dupa ce il asculti si il intelegi, decide daca esti disponibil sau nu.

3. O atitudine pozitiva – Atitudinea pozitiva nu este ceva ce poti invata peste noapte. Pentru a avea o atitudine pozitiva ai nevoie sa te cunosti pe tine in primul rand, ai nevoie de timp si de control. Dar atitudinea pe care o ai este cea care te ajuta sa alegi directia in care te indrepti. O atitudine pozitiva te ajuta sa iti maresti cantitatea endorfinelor din corp. Endorfinele sunt substante chimice din creier care ne ajuta sa ne simtim bine si maresc capacitatea noastra de a rezista la stres, durere, depresie sau neliniste. Activitati ca exercitiul fizic, rasul, respiratia adanca similara cu cea din yoga, relaxarea sau meditatia si, mai ales, gandirea pozitiva pot mari endorfinele naturale ale corpului.

4. Autodisciplina – Daca vrei sa iti pastrezi motivatia constanta atunci in mod sigur ai nevoie sa te autodisciplinezi. Orice rezultat pe care il obtii are in spatele lui multe zile incepute cu autodisciplina. Autodisciplina presupune un set de reguli si valori pe care ni le impunem singuri. Prin respectarea lor si controlul asupra deciziilor noastre ne dezvoltam autodisciplina.

5. Fara limite In majoritatea cazurilor limitele pe care le avem ni le cam impunem singuri, dar depasirea acestor limite este ceea ce ne ajuta sa evoluam si sa facem performanta in orice domeniu. Multe persoane cu care lucrez imbratiseaza afirmatia: Eu nu pot! In momentul in care vorbesc cu ele si le spun sa nu isi mai puna limite la nivel mental si sa o ia cu pasi mici rezultatele nu intarzie sa apara. Limitele apar in momentul in care alegem sa zicem „gata, nu mai pot”, fara sa depunem nici cel mai mic efort in a depasi acel moment.

6. Cu rabdare – Rezultatele bune si sustenabile nu se obtin peste noapte. De aceea ai nevoie de timp si rabdare. Multi dintre noi vrem sa facem cat mai multe intr-un timp cat mai rapid si nu aem rabdare. Pentru mine, fara rabdare nu poti rezolva nimic si fara rabdare nu poti sa te bucuri de ceea ce iti ofera viata.

7.  Cu sport – Nu putea sa lipseasca din aceasta lista si o piesa esentiala in cadrul stilului de viata sanatos.

8. Cu zambete, cu ganduri pozitive si energie – Se spune ca indiferent daca zambetul nostru este fortat sau nu, el ne va imbunatati starea de spirit. Zambetul este molipsitor, daca tu zambesti vor zambi si cei din jurul tau si atmosfera va fi alta acasa, la munca sau in mediul in care iti desfasori tu activitatea. Zambetul este o stare si este ceva ce nu putem copia.

             

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*