10 alimente pe care eu le consum frecvent și motivul pentru care îl fac

Despre RESPECT
iulie 10, 2018
5 ingrediente principale ale succesului, sau ce au în comun oamenii de succes
iulie 16, 2018

Fiecare dintre ele luptă cel mai bine cu kilogramele în plus 🙂
O fraza binecunoscută este: Mănânc ca sa trăiesc nu trăiesc ca sa mănânc.  Scriu mai jos câteva alimente pe care eu le consum in fiecare saptamana si unele chiar zilnic.

1. Ghimbirul  
Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C si D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.
2. Lămâia
Vitamina C din lămâie reduce nivelul de histamină din organism, substanţă care contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare.
Totodată, vitamina C este un antioxidant puternic care, de asemenea, determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi şi ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.
Organismul foloseşte vitamina C pentru a îmbunătăţi activitatea celulelor sistemului imunitar şi pentru fabricarea colagenului, substanţa care ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.
– Scade riscul de apariţie a calculilor renali. Lămâile conţin o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării dureroaselor pietre la rinichi. Doi litri de limonadă zilnic, preparată cu suc proaspăt de lămâie – cât mai puţin zahăr posibil – sunt la fel de eficienţi precum medicamentele tip citrat.
– Întăreşte venele! Sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor şi reduce durerea – uneori chiar şi apariţia venelor varicoase. Protejează împotriva cancerului de sân. Limonena este o altă substanţă chimică localizată în coaja de lămâie şi în membrane de culoare albă de sub ea. Experimentele au arătat că această substanţă are o semnificativă acţiune antitumorală. Cercetătorii studiază în present limonena pentru potenţialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special celui mamar. Este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.
-Vindecă acneea! Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea.
– Scade febra! Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei. Pe lângă cantitatea mare de Vitamina C, lămâia conţine şi alte vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, Vitamina E, Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu sau Vitamina K.
– Previne îmbătrânirea! Datorită acestor minerale şi vitamine pe care le conţine, lămâia participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism, împiedicând procesul de îmbătrânire şi sporind longevitatea. Datorită fibrelor natural şi substanţelor purificatoare pe care le conţine, lămâia purifică intestinele şi intensifică mişcările de evacuare ale conţinutului intestinal, prevenind şi tratând, astfel, constipaţia.


Practic în fiecare dimineață îmi pregătesc 2 litri de ceai de ghimbir cu 2 sau 3 lămâi stoarse pe care îi beau pe parcursul zilei. Pe lângă această limonadă mai beau și apa bineințeles :).

 

 

3. Țelina
Țelina sporește capacitățile fizice și cognitive, reglează pofta de mâncare, reduce durerea și are un efect diuretic. Pot fi consumate frunzele, tulpinile, rădăcina și chiar semințele.
Țelina este alimentul, care conține mai puține calorii decât irosește organismul pentru a o digera.

4. Iaurtul
Este o gustare ușoară, delicioasă și benefică. El conține proteină, potasiu, calciu și vitamina B12. O porție de iaurt îți asigură jumătate din norma zilnică de calciu.

5. Morcovul
Este cea mai benefică legumă din toate timpurile. Este un aliment delicios, puțin caloric, fără natriu și colesterol. El este bogat în vitamina A, B6, C, K și în fier.

6. Avocado
Avocado are o cantitate suficientă de calorii și grăsimi, dar și multă proteină și potasiu. Acest aliment este o alternativă sănătoasă a maionezei.

7. Varza
Varza este leguma ce nu conține colesterol și natriu. Ea este bogată în vitaminele K, C, A.

8. Brocoli
Este un aliment nu după gustul fiecăruia. Cert este că o porție de brocoli te asigură cu 135% din norma zilnică de vitamina C, dar și cu alte vitamine precum A, E, B6 și K.

9. Fructele uscate
Sunt o alternativă bună a bomboanelor. Le adaugi în iaurt, salată sau mănâncă-le cu nuci. Fructele uscate abundă în vitamine, fier, calciu și fosfor.

 

10. Grapefruitul
Conținutul ridicat de natriu din grapefruit ne ajută să nu simțim foamea mai mult timp. La fel, datorită fibrelor pe care le conține, se reglează activitatea intestinului.