Este o „vorba” care spune ca barbatii sunt de pe Marte si femeile sunt de pe Venus. 🙂
Acest lucru inseamna ca noi ca si constructie suntem diferiti, respectiv organismul femeilor este diferit de cel al barbatilor ceea ce presupune nevoi alimentare diferite.
1. Avocado – este bogat in grasimi monosaturate, vitamine, minerale si antioxidanti care accelereaza metabolismul si sustin o piele hidratata si sanatoasa.
2. Ouale – o proteina binevenita in dieta femeilor pentru beneficiile pe care le aduc pielii si pentru capacitatea lor de a scadea nivelul de colesterol ;).
3.Legumele verzi – sunt esentiale in dieta noastra. In grupul de legume verzi intra broccoli, spanacul, varza si toate legumele cu frunze verzi. Acestea aduc clorofila, un antioxidant esential, dar si vitamine si minerale.
4. Iaurtul – contine calciu si protejeaza impotriva afectiunilor digestive si intestinale. O femeie trebuie sa manance in fiecare zi cel putin un iaurt.
5. Grasimile din peste sunt fundamental necesare femeilor, pentru ca acestea au nevoie de un aport crescut si constant de omega 3. Pestele gras creste nivelul de serotonina din creier, iar efectul este cu mult mai accentuat la femei, comparativ cu barbatii. Pestele gras previne depresiile si mentine pielea tanara.
6. Ovazul si taratele de ovaz – aduc fibre, minerale si proteine. Ovazul are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sange, regleaza presiunea arteriala si previne bolile cardio-vasculare. Ovazul previne cancerul de colon, constipatia si este o sursa excelenta de acid folic si vitamina E. Contine zinc, cupru, fier, mangan si magneziu, toate minerale esentiale pentru metabolismul feminin.
7. Fructele de padure – contin o cantitate uriasa de antioxidanti si alte fitochimicale care previn cancerul, mentin sanatatea ochilor si a pielii, scad colesterolul si contribuie la eliminarea lipidelor. Contin vitamine, minerale si fibre. Fructele de padure congelate sunt la fel de bune ca si cele proaspete, asa ca poti profita de beneficiile lor in tot cursul anului.
8. Cartofii dulci – sunt legume ca scad glicemia si aduc vitamine si minerale din categoria celor pretioase pentru femei. http://duluana.ro/cartofii-dulci-extrem-de-sanatosi/
9. Nucile – grasimile sanatoase pe care le contin contribuie la mentinerea siluetei, previn acumularea de grasime in zona abdomenului si riscul aparitiei diabetului de tip II. Nucile contin seleniu care actioneaza ca un inhibitor al celulelor canceroase. Nucile optimizeaza tensiunea arteriala, previn artita si inhiba simptomatologia asmului.