Ceaiul meu de iarna sau de vara sau ceai de ghimbir cu scortisoara si foi de dafin

Proteinele in perioada de post – 19 surse de proteine vegetale
noiembrie 28, 2018
Ce primesti cand alegi sa practici Artele Martiale indiferent daca esti mic sau mare :)
decembrie 4, 2018

Ceaiul nu este doar o bautura gustoasa, aromata, pe care o savurezi in timpul zilei sau seara ci poate fi un adevarat remediu naturist eficient in tot felul de probleme de sanatate, de la banalele raceli pana la afectiuni renale, hepatice, circulatorii, biliare sau digestive.

Sunt si ceaiuri care te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar asa ca, daca iti faci un obicei din a bea macar o cana pe zi, indulcita, eventual, cu o lingurita de miere, organismul tau va fi mai pregatit sa infrunte virozele care vor veni odata cu sezonul rece.

Este un ceai pe care il poti bea si in zilele mai calduroase cand poti sa il bei rece ?

Ingrediente: 1 litru de apa, 3 cm de ghimbir proaspat taiat marunt, 1 baton de scortisoara si 4 foi de dafin

Preparare: Pune apa pe foc si, cand incepe sa fiarba, adauga ghimbirul, scortisoara si foile de dafin. Acopera cu un capac si lasa sa faca infuzie 20 de minute.

Ghimbirul este planta echilibrului.

Ghimbirul este binecunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv. Un consum regulat igienizeaza sangele si tocmai de aceea ghimbirul protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare.

Reduce simptomele racelii si normalizeaza temperatura corporala. Din ghimbir, lamaie si miere se obtine cea mai sanatoasa bautura, bogata in vitamine, cu rol de protejare a digestiei si cu importante proprietati antibiotice. Un consum regulat previne, dar si trateaza artrita.

Prin stimularea metabolismului, ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.

Combinatia de scortisoara si ghimbir reprezinta una din cele mai puternice solutii pentru accelerarea metabolismului, distrugerea bacteriilor si prevenirea cancerului.

Scortisoara contine uleiuri esentiale, antioxidanti si nutrienti care accelereaza metabolismul, marind consumul de energie si stimuland pierderea in greutate.

Consumul de scortisoara ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, intrucat stimuleaza folosirea glucidelor ca sursa de energie pentru organism.

Intrucat contine compusi detoxifianti si diuretici, aceasta mirodenie contribuie la curatarea sangelui prin eliminarea optima a toxinelor si a lichidelor.

Dafinul este o planta medicinala si aromatica folosita de multi ani ca supliment pentru slabit si pentru eliminarea excesului de grasime.

Frunzele de dafin au proprietati digestive care stimuleaza eliminarea deseurilor acumulate in organism, prevenind astfel reactiile si bolile inflamatorii.

Aceasta planta contine substante diuretice care stimuleaza eliminarea lichidelor retinute in tesuturile corpului, fapt care impiedica, de multe ori, pierderea in greutate.

In plus, consumul de frunze de dafin combate stresul si anxietatea, doua stari emotionale care pot sta la baza cresterii in greutate.

Totodata, compusii activi din aceste frunze trateaza balonarea si flatulenta si previn indigestia. In acelasi timp, ei combat constipatia si imbunatatesc procesul de absorbtie a nutrientilor in timpul digestiei.

Ce beneficii aduce ceaiul in organism:

  • vitaminele A, C si cele din complexul B, cum sunt niacina, riboflavina, piridoxina, acidul pantotenic si cel folic.
  • sursa de minerale: calciu, potasiu, mangan, magneziu, cupru, fier, seleniu si zinc.
  • regleaza metabolismul: Combinarea dintre scortisoara si frunze de dafin este o modalitate foarte buna de a regla sistemul metabolic.
  • ajuta la eliminarea toxinelor si reduce nivelul de acid uric din organism si mentine sub control nivelul de zahar din sange.
  • imbunatateste circulatia sangelui, are grija de sanatatea ficatului si accelereaza metabolismul, astfel incat sa arda mai multe grasimi.
  • un alt lucru important care trebuie notat este faptul ca aceasta bautura este potrivita pentru persoanele care sufera de diabet.

 

Sucul proaspat de ghimbir – se obtine la blender, in vasul acestuia punandu-se un litru de apa, o lingura de ghimbir maruntit, trei linguri de miere, o lamaie taiata in patru si doua mere maruntite si scortisoara pudra dupa gust. Se mixeaza tot acest amestec bine, apoi se filtreaza sau nu, rezultand un suc extrem de parfumat, puternic picant si cu efecte terapeutice extraordinare.