Nu mai astepta momentul perfect… Ia momentul si fa-l perfect!

Alcoolul si corpul tau
iulie 5, 2019
Ciocolata – hrana zeilor
iulie 11, 2019

Schimba atitudinea pasiva cu una activa si inlocuieste cuvantul incerc cu fac. Si ceea ce o sa scriu mai jos sincer mi se pare ca se aplica in orice alegi sa faci in viata ta, nu doar referitor la sport sau la dieta

In ultimul timp ma tot lovesc de foarte multe persoane in jurul meu care spun ca vor sa faca ceva pentru ei dar nu pot. Nu pot sa adopte, un anumit stil de dieta, un anumit program in care sa includa o activitate care implica si miscare. Toti vor dar nu inteleg de ce nu pot.

Pentru fiecare din ei eu am un singur raspuns, pe care sunt convinsa ca il intuiti si il stiti: Nu exista nu pot, exista nu vreau, pentru ca orice ai face, un lucru oricat de mic ai schimba, in timp vei avea ceva diferit si vei avea ceva rezultate.

In momentul in care vorbesc cu ei, stiu daca vor avea rezultate sau nu, chiar daca ei sunt convinsi ca ei stiu mai bine. Sa va spun pe ce ma bazez 🙂

Atunci cand cineva imi spune: incerc si eu ca nu am nimic de pierdut este foarte clar ca nu va avea rezultate. Pentru ca sincer atunci cand nu esti convins ca vrei dar declarativ ai cam vrea ceva, nu zici nu, zici incerc: “incerc sa ajung si eu la un antrenament”, “incerc sa tin si eu ce imi recomanzi o saptamana”, chiar daca in momentul acesta stii mai mult de 50% ca nu vei ajunge la antrenament. Sincer din punctul meu de vedere nu exista incerc. Exista, vin la antrenament si tin ceea ce imi recomanzi.

In anumite situatii cale de mijloc nu exista. Poate vrei sa-ti lasi o portita in caz ca nu reusesti si te consolezi cu ideea ca macar ai incercat, dar alte forte „malefice” care nu tin de tine nu te-au lasat sa faci ceea ce vrei. Poate nu vrei sa auzi mustrarile mele sau a celor din jurul tau, si atunci te scuzi cu „incercatul”. Dar la sfarsit “incercatul” acesta ramane un mare factor de dezamagire, si pentru cel care il foloseste, si pentru cel care aude asta mereu.

Nu mai “incerca” sa faci ceva sau sa-ti traiesti viata. Nu folosi asta pentru a amana deciziile importante care te duc mai aproape de ce-ti doresti cu adevarat.

Inlocuieste “am sa incerc” cu “am sa fac” si treci de la o mentalitate pasiva la una activa.

Uneori viata iti ofera oportunitati peste oportunitati – unele pe care ti le doresti sau unele la care nici macar nu te gandesti. Unele oportunitati vin o singura data. Altele sunt minunate si iti schimba viata in bine. Altele sunt menite sa existe doar pentru a te ajuta sa cresti, sa te dezvolti, sa evoluezi. Viata este un proces de invatare. Este confuzie, crestere, fericire, disperare, probleme, stres, zambete si…mai completeaza tu aici ce vrei.

Este momentul sa iesi din zona de confort si sa profiti de tot ce se intampla in jurul tau. Este momentul sa iti asumi riscuri, sa cresti, sa traiesti cu adevarat.