Ai baut vreodata ceai de scortisoara? Este bun la gust si are multe proprietati pentru sanatate
Eu imi pun scortisoara in cafea sau in iaurt pentru a crea un desert gustos dar mai poti profita de beneficiile scortisoarei si daca o bei 🙂 in ceai.
- Regleaza zaharul din sange – si poate contribui la prevenirea obezitatii sau a problemelor cardiovasculare
- Pierdere in greutate – legat de punctul 1 scortisoara poate ajuta corpul sa pastreze mai putina grasime ceea ce inseamna ce se poate reduce treptat in greutate.
- Reduce nivelul de colesterol – daca reduce nivelul de zahar din sange si grasimile din organism inseamna ca ajuta la scaderea colesterolului rau si cresterea colesterolului bun
- Stimuleaza sistemul imunitar – Compusii organici gasiti in ceaiul de scortisoara au efecte antivirale, antifungice si antiseptice.
- Previne bolile cronice – Scortisoara are o concentratie ridicata de antioxidanti puternici, inclusiv ingredientul activ cinamaldehida, precum si catechine si alti compusi importanti. Acesti compusi sunt ideali pentru a neutraliza radicalii liberi, produsele secundare periculoase ale metabolismului celular si pentru a impiedica stresul oxidativ in organism.
- Imbunatateste digestia – Ceaiul de scortisoara este un ajutor digestiv ideal, are un efect stimulativ asupra sucurilor gastrice si a acizilor gastrici. Aceasta face ca digestia sa fie mai eficienta, reducand astfel simptomele de constipatie, balonare, crampe si stomac deranjat. Inflamatia intestinelor si alte afectiuni, poate fi evitata prin consumul regulat de ceai de scortisoara.
- Purifica sangele si stimuleaza circulatia – Scortisoara este un ingredient care subtiaza sangele si imbunatateste circulatia, reduce durerea, creste rata metabolica si ajuta la pierdea in greutate. Scortisoara are proprietati anti-coagulare, de aceea nu trebuie luata in combinatie cu alte medicamente pentru subtierea sangelui, deoarece pot sa apara hemoragii.
- Imbunatateste functia creierului Cercetarile au constatat ca scortisoara nu este importanta numai pentru corp, ci si pentru minte. In special pentru generatiile mai in varsta, scortisoara este cunoscuta ca imbunatateste viteza cognitiva, stimuleaza concentrarea si chiar stimuleaza cresterea noilor cai neurale, fiind astfel un tratament natural important pentru tratarea sau prevenirea afectiunilor neurale degenerative precum Alzheimer.
- Reduce inflamatia De-a lungul intregului corp, inflamatia poate lua multe forme, de la mancarime si iritare pe piee pana la dureri articulare si muschi. S-a demonstrat ca ceaiul de scortisoara reduce in multe cazuri inflamatia si durerea, fiind un remediu linistitor si relaxant.
Cum il prepari?
Ceaiul de scortisoara se poate prepara din batoane de scortisoara rupte, macerate intr-o cana cu apa clocotita timp de 10 minute. In scop terapeutic, folositi scortisoara de Ceylon, nu cea de cassya, sau chinezeasca.
Atentie! Consumat in exces, ceaiul de scortisoara poate fi periculos pentru ficat si poate provoca chiar si insuficienta hepatica. Aceasta se datoreaza prezentei unui ingredient activ, numit cumarina. Scortisoara are proprietati anti-coagulare, de aceea nu trebuie luata in combinatie cu alte medicamente pentru subtierea sangelui, deoarece pot sa apara hemoragii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/cinnamon-tea.html