Ceai de ghimbir
A venit vara si temperaturile incep sa fie din ce in ce mai crescute. Daca vrei sa te racoresti cu o bautura sanatoasa si buna iti recomand ceaiul de ghimbir in care poti sa pui si lamaie si daca vrei, dupa gust miere.
Cum prepar eu ceaiul pentru o zi intreaga:
Pun la fiert 1,5 l de apa impreuna cu 5 cm de ghimbir crud cat mai marunt taiat. Dupa ce apa incepe sa fiarba o las la foc mic aproximativ 10-15 min, apoi opresc focul si las sa se raceasca.
Strecor ceaiul si este gata :). Dimineata beau o cana de ceai cu o lamaie stoarsa inainte cu 30 de min inainte de a manca, iar restul de ceai il beau pe parcursul zilei.
Mi se pare racoritor datorita gustului putin iute al ghimbirului si energizant. Datorita proprietatilor ghimbirului ma simt usoara 😀
Printre beneficiile consului de ghimbir se regasesc:
- scade colesterolul
- ajuta la reglarea presiunii ridicate a sangelui si combate formarea cheagurilor arteriale. Ghimbirul este bogat în zinc şi magneziu, 2 ingrediente cheie atunci când vine vorba de o circulaţie bună a sângelui. În plus, inhibă acumularea colesterolului la ficat, care este crucială în prevenirea a numeroase probleme cardiovasculare
- are proprietati anti-inflamatorii care sunt foarte bine venite pentru scăderea durerilor acute şi inflamaţiilor. Pe lângă îmbunătăţirea absorbţiei nutrienţilor, ghimbirul ajută la tratarea durerii abdominale ca rezultat al inflamării stomacului. Are beneficii împotriva gazelor şi balonării, constipării şi promovează o digestie bună.
- are proprietati anti oxidante
- are puternice proprietăţi antibiotice şi expectorante care s-au dovedit a fi foarte eficiente împotriva răcelilor şi a gripei.