Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 4 – diferit e bine:)

Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 3 – RESPECTA-TE!
iunie 1, 2018
Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 5 – concluzii si la treaba!
iunie 1, 2018

Am învățat sa îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele.

Am învățat sa nu mă mai mint singura, si daca aleg anumite lucruri care știu ca nu sunt sănătoase atunci îmi asum si consecințele alegerii lor.

Am învățat ca sportul este o necesitate in viață oricărei persoane la fel ca si mâncarea si apa si ca nu toți oamenii înțeleg lucrul acesta.
Am învățat ca sunt multe persoane care daca nu înțeleg sau nu pot face un lucru atunci aceștia te vor face sa te simți vinovat si vor încerca sa iți arate ca ceea ce faci tu nu este corect si ca ești diferit de toți ceilalti….si într-o oarecare măsura ești diferit , ești mai sănătos gândești mai bine, te odihnești mai bine, poți sa zâmbești sincer si alte lucruri „nasoale” de genul acesta.

Totul tine de atitudinea ta, de puterea ta, de încrederea pe care o ai in tine, de motivația pe care o ai si de curajul care îți trebuie sa iți susții opiniile.

Nu e ușor dar merita!

Si sportul m-a ajutat sa fiu mai puternica din ambele puncte de vedere: fizic si mental!

Dar pe mine toate răutățile si prejudecățile m-au întărit si m-au motivat si mai mult, si acum pot sa stau sa rad de acest gen de oameni pentru ca îmi dau seama ca de fapt ei vor sa fie ca mine dar le e atât de greu sa iasa din zona de confort incat fac ce e mai usor …ca intotdeauna si anume jignesc, incearca sa iti scada increderea in tine, te supara si fac glume…pentru ca altceva nu stiu sa faca.

E atat de usor sa jignesti sau sa spui rautati despre un om…si din pacate oamenii sunt construiti sa fie comozi, de aceea toti cred mult mai usor lucrurile rele, barfele. Pentru ca este mai greu sa fii corect sa ai curaj sa ii spui celui care vorbeste rau si urat ca nu te intereseaza si sa depui efort sa vezi care este adevarul. Plus ca daca ceea ce auzi ti se pare ca te face pe tine sa arati mai bine in fata celorlalti atunci e si mai usor sa asculti si sa dai mai departe barfa sa nu ramana la tine si eventual o mai si infloresti putin ca sa ai si tu aport

Nu zic ca eu sunt diferita , dar de cand am trait si constientizat lucrul acesta incerc sa imi schimb abordarea, sa imi construiesc noi obiceiuri sa resping oamenii negativi. In mare parte am reusit dar ….uneori e atat de greu , pentru ca sunt atat de multi.

Am învățat că poți să atingi ceea ce ți-ai propus chiar dacă uneori faci lucruri care sunt interzise in dietă și că atâta timp cât tu controlezi aceste aspecte si nu ele te controlează pe tine este in regulă.

Cel mai mult in jurul meu am auzit si aud nu am timp…sa mananc sanatos, sa fac antrenament, sa ajung la sala, sa ies la alergat…
Dar adevărul este ca nu vrei. Nu vrei sa ieși din zona de confort si sa aloci timp pentru activități care ti se par greu de realizat. Pentru ca de la toate persoanele care au zis nu am timp le-am arătat in programul lor ca au timp dar trebuie sa iasă din zona de confort.
Dar ca sa ieși din zona de confort si sa lupți pentru ce vrei trebuie sa ai motivația interioara si atitudine. Daca nu ai motivație si nu vrei nu vei putea niciodată sa ieși din zona de confort deoarece este mult mai comod si ușor sa stai acolo.

Am învățat sa fiu disciplinata sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba, sa aleg daca merita sa încerc sa schimb anumite mentalității sau nu, am învățat sa îmi păstrez motivația care mă ajuta sa obțin rezultatele pe care mi le-am propus.