Ce sa nu mananci atunci cand vrei sa reduci inflamatiile in corp
Haideti pentru inceput sa intelegem ce este o inflamatie. Este modalitatea de de raspuns a organismului pentru a se proteja de o infectie, pentru a vindeca o boala sau o rana. In timpul procesului inflamator, numarul de celule albe din sange creste si sunt secretate substante care ajuta corpul tau sa lupte contra infectiilor.
Grasimile consumate in exces, lipsa legumelor si fructelor din alimentatie, mancarea de tip fast-food, bauturile alcoolice si cele carbogazoase creeaza, in timp, dezechilibre puternice la nivelul organelor din corp si cresc aciditatea tesuturilor. Inflamatiile cronice pot aparea la nivelul organelor fara simptome evidente. Acest tip de inflamatii poate provoca boli precum diabetul, afectiuni cardiovasculare, boala ficatului gras, si apar mai ales la persoanele care sunt supraponderale sau la cele foarte stresate.
Ce cauzeaza inflamatia tesuturilor?
Consumul de zahar sau indulcitori este cel mai periculos, intrucat poate cauza rezistenta la insulina, diabet si obezitate. In plus, sedentarismul este un alt factor care, combinat cu o alimentatie incorecta, creste inflamatia de la nivelul organelor.
Unele alimente sunt direct asociate cu o crestere a inflamatiei organelor, asa ca ar trebui fie sa le elimini complet din dieta ta, fie sa le consumi cu moderatie:
Alimentele ce reduc inflamatia la nivelul organismului sunt benefice inclusiv pentru a scadea in greutate: