Daca vrei sa devii un invingator in viata, (TU) trebuie sa depasesti constant cea mai buna varianta a ta

Ce primesti cand alegi sa practici Artele Martiale indiferent daca esti mic sau mare :)
decembrie 4, 2018
Luna decembrie, vestita fraza de maine ma apuc si ce sa fac cu regimul meu alimentar
decembrie 8, 2018

Pentru ca in ultimul timp m-am intalnit cu multe persoane care la nivel declarativ vor sa faca multe lucruri, dar de fapt cand e vorba de actiune nu fac nimic, sau fac ceva o zi si apoi renunta m-am gandit sa scriu cateva idei despre faptul ca daca vrei ceva atunci trebuie sa evoluezi si mai ales sa intelegi ca TU esti principala cheie in aceasta ecuatie.

  1. In primul rand trebuie sa fii realist si sa iti cunosti limitele astfel incat sa vezi daca ceea ce iti doresti este realizabil, pentru ca uneori: nu este suficient sa iti doresti sa poti realiza ceva sau sa muncesti pana la epuizare. Evident ca aceste lucruri ajuta foarte mult, dar nu sunt suficiente. Cu toata bunavointa din lume, nu poti sa ai un metabolism foarte rapid daca esti genetic programat sa ai un metabolism lent, dar poti sa faci lucruri care sa imbunatateasca acest lucru.
  2. Fii sincer cu tine si vezi daca chiar vrei cu adevarat acel lucru pentru ca daca nu iti doresti sa inveti ceva si sa evoluezi, sincer, atunci indiferent ce ai face nu ai cum sa inveti. Asta am inteles si eu in timp ca daca TU nu vrei sincer sa inveti indiferent de ce as face eu pentru tine, nu prea am sanse de succes. Asa ca aici este o munca de echipa. Ce am observat, cu tristete in mai multe domenii de activitate nu doar nutritie, sport sau stil de viata sanatos, este faptul ca nu toata lumea isi doreste sa evolueze si fara a-i condamna, am invatat sa le respect decizia. Cei care nu vor sa evolueze, nu o vor face, asa ca nu am ce sa le fac, dar mai important nici nu am de ce. Sunt acolo sa ii ajut, dar trebuie sa isi doreasca si ei asta.
  3. Motivatia este ceea ce te porneste. Trebuie sa vezi de ce vrei sa faci lucrul acela. Poate fi de frica – daca nu slabesti o sa ai o gramada de probleme de sanatate sau poate fi o motivatie pozitiva. De obicei pornesti de la ceva care iti va schimba comportamentul si aceasta schimbare care va duce preferabil la performanta si asa se va genera constant motivatia. Se spune ca motivatia trebuie sa fie ceva ce vine din interior dar personal cred ca ea este o combinatie si a efectelor actiunilor din exterior. Daca faci sport in timp iti vei imbunatati conditia fizica si asta impreuna cu motivatia ta interioara de a fi mai sanatos duce la motivatia finala ?. Motivatia asta pozitiva este practic cea care te ajuta sa evoluezi pentru ca daca ai mereu o motivatie de frica, vei obtine rezultate dar nu vei depasi niciodata sabloanele standard si nu vei evolua, te vei incadra in categoria oamenilor care se plafoneaza si nu vor dori sa evolueze. Asa ca ai grija sa ai in jurul tau oameni frumosi care sa te ajute sa te mentii motivat si care sa te incurajeze sa evoluezi. Si ajungem la ideea de baza a acestui articol oricat de mult ai incerca sa dai vina pe factorii externi, de departe cel mai mare aport in motivatia ta esti tu.

“Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it’s always your choice.” Wayne Dyer

4. Si ajungem la urmatorul punct in care trebuie sa fii constient ca: durerea trece rezultatul ramane ? – pentru ca atunci cand ai ceva greu de facut, nu conteaza efortul si nici macar durerea, fizica sau psihica, pe termen scurt, ci efortul final. Daca iti propui ca timp de 3 luni (90 de zile), sa mergi la sala, sau sa te apuci de o dieta sanatoasa in prima zi ai impresia ca e simplu si totul pare usor si deja vezi finalul celor 3 luni si zici ce simplu e ?, dupa care vine a doua zi si iti dai seama ca te doare tot corpul si ca ai manca tot felul de chestii care nu sunt in dieta ta. Si te gandesti: aoleu a trecut doar o zi si atunci te gandesti chiar am nevoie de asta? Chiar imi trebuie? E bine ce am ales sa fac? Daca esti la sala te uiti mereu la ceas pentru ca ai impresia ca nu functioneaza si timpul trece ca melcul si asa iti dai seama uneori cat de lung poate fi un minut ? si ai mai si manca ceva dulce. Dar la sfarsitul zilei te simti bine pentru ca ai dat tot ce ai putut tu si vine ziua 3 cand te scoli cu greu pentru ca te dor toate, iti este pofta de orice nu ai voie, doar pentru ca nu ai voie, si vrei sa mai dormi sau sa stai in pat vreo 3 zile sa treaca toate. Si uite asa trec 7 zile din cele 90 pe care ti le-ai propus si dupa o perioada 14 zile, 28 de zile iti dai seama ca toata perioada asta de durere, fizica si psihica, nu a fost in zadar si ca nu conteaza efortul, ci doar rezultatul. Nu abandonezi la prima durere strangi din dinti si mergi mai departe.  Bineinteles: Daca vrei TU. Daca nu, faci ce fac toti, abandonezi pentru ca e cel mai simplu asa.

5. In concluzie: La sfarsitul zilei este datoria TA sa faci ca lucrurile sa mearga, nu sa vii cu explicatii de ce nu merg si datoria mea sa te ajut si sa te sustin in ceea ce ti-ai propus daca mi-ai cerut ajutorul si nu uita: Nimeni nu este perfect dar poate sa evolueze ? asa ca daca investesti in fiecare zi macar 6 minute  si  macar 6% din cat castigi pentru dezvoltarea ta vei vedea ca este cea mai buna investitie facuta din viata ta. Tu ce crezi?