Luna decembrie, vestita fraza de maine ma apuc si ce sa fac cu regimul meu alimentar

Cand e cel mai potrivit sa te apuci de un regim alimentar?

Ce sa fac cu dieta in timpul sarbatorilor de iarna?

Cat de “bune” sunt alimentele de la masa de Craciun?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care ti le pui in cadrul lunii decembrie si la care incerc sa iti raspund din punctul meu de vedere ?

  1. Cand e cel mai potrivit sa te apuci de un regim alimentar? – Sau de fapt cand e cel mai bine sa te apuci de orice doresti care te poate ajuta sa devii o versiune mai buna a ta.

Raspunsul meu la aceasta intrebare este: ACUM si o sa incerc sa va spun de ce ?

Personal cred ca toti intr-un anumit moment am trecut prin etapa: de maine ma apuc sau etapa de luni ma apuc si in general decizia de a schimba ceva in comportamentul pe care il avem vine in urma unor nereusite sau anumitor lucruri negative, ceea ce este bine pentru ca atata timp cat alegem sa schimbam ce nu facem bine cu ceva ce ne va aduce beneficii noua pe termen lucru nu are decat sa fie un lucru bun.

Dar ce se intampla cand amanam este faptul ca maine va fi din nou azi ? si vei spune lasa ca ma apuc de maine, daca a trecut ziua de luni si nu ai gasit momentul sa te apuci de ceea ce ti-ai propus, iti spui lasa ca ma apuc de luni si tot asa.

Singurul lucru care te tine departe de a face ceva ce ti-ai propus se numeste indisciplina si tu esti singurul vinovat pentru asta. Cati dintre voi nu cunoasteti o persoana care a vrut sa se lase de fumat si a spus ca o va face de maine ca azi trebuie sa termine pachetul de tigari pe care il are.

Stiu cat este de greu dar daca iti pasa de tine, trebuie sa faci asta azi si acum, ca tot pentru tine o faci. Si de asemenea nu te astepta sa ai rezultate azi, asa ca nu renunta cand dai de greu

2. Ce sa fac cu dieta in timpul sarbatorilor de iarna?

Dupa cum ziceam mai devreme faptul ca nu reusesti este dovada faptului ca esti indisciplinat insa uneori mai avem nevoie si de cate o pauza de la disciplina. O data la ceva vreme, simtim nevoia sa nu mai controlam totul, sa luam o pauza, sa o lasam mai moale. Poti decide ca in aceasta luna sa fii mai indisciplinat dar cu masura si sa presupunem ca, odata cu schimbarile de comportament din aceasta luna, vei vedea cum dai inapoi putin din punct de vedere al kilogramelor. Insa, exista si o parte buna. Asta este luna in care, odata cu alimentatia, vei simti ca devii mai puternic in sala sau la antrenamentele de acasa. Surplusul caloric se poate resimti si sub forma de energie si forta. Deci nu numai ca iei o pauza mentala, dar devii mai eficient in antrenamente, lucru care te va face sa te simti bine; vei compensa eventuala stagnare de pe cantar cu progresul din cadrul antrenamentelor. Tinand cont ca e doar pentru o luna, e o schimbare bine venita.
Indiferent despre ce aliment traditional vorbim daca avem totusi un simt al moderatiei si ne alegem portiile cu bun simt, nu ar trebui sa fie o foarte mare problema, pentru ca pana la urma masa traditionala este 1 zi si nu trebuie sa uitam ca sarbatorile nu inseamna mancare. Nu stiu de ce toti cand se gandesc la sarbatori se gandesc prima oara la mancare iar sarbatoarea din decembrie nu are nici o legatura cu sarmalele sau toba sau piftia si salata de beouf. Nu credeti?

3. Cat de “bune” sunt alimentele de la masa de Craciun?

Trebuie sa definim ce intelegem prin masa de Craciun. In cazurile pe care le-am vazut eu pe la prieteni si amici masa de Craciun trebuie sa fie un festin ca sa dea impresia de sarbatoare si de abundenta chiar daca trebuie sa te imprumuti pentru asta. Pe langa alimente bogate in carbohidrati si grasimi se adauga de cele mai multe ori si alcoolul ceea ce o face o masa deosebit de greu de digerat.

  1. Salata de boeuf – nu ar trebui sa fie un aliment problema deoarece contine carne si legume fierte dar devine o problema daca contine multa maioneza. Deci alege o versiune mai light cu lamaie sau iaurt in loc de maioneza si daca nu se poate ai grija la portie
  2. Piftia din carne de porc – este chiar un aliment bun deoarece nu este un preparat gras ci contine chiar multe proteine deci poti manca cu incredere.
  3. Sarmalele – un aliment problema ? datorita continutului de grasimi din carnea folosita, eventual slanina sau smantana adaugata dar daca mananci cu moderatie 2-3 sarmale si mai multa varza ar trebui sa fie in regula.
  4. Raciturile traditionale – carnati, lebar, toba – sunt alimente grase si greu de digerat dar daca totusi vrei sa mananci atunci ai grija la cantitati si asorteaza-le cu legume proaspete.
  5. Cozonacul – preferatul meu ? – este o adevarata bomba calorica fiind o combinatie de zahar si grasime asa ca incercati sa nu depasiti 1 -2 felii pe zi…

In concluzie secretul este moderatia si dorinta de a deveni o versiune mai buna a ta si daca vrei sa faci orice schimbare nu uita momentul optim este ACUM. Poti sa incepi chiar cu masa de Craciun ?

One Reply to “Luna decembrie, vestita fraza de maine ma apuc si ce sa fac cu regimul meu alimentar”

  1. […] Luna decembrie, vestita fraza de maine ma apuc si ce sa fac cu regimul meu alimentar […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*