Daca vrei sa fii un om mai bun, atunci trebuie sa inveti sa-ti respecti cuvantul dat

Cum te pregatesti de miscare – indiferent de ce tip de antrenament alegi?
iunie 1, 2018
Despre promisiuni si respect
iunie 1, 2018

Dupa cum am spus incerc intotdeauna sa devin o varianta mai buna a mea.
V-as propune ca tema de discutie daca sunteti de acord cu afirmatia: „Daca vrei sa fii un om mai bun, atunci trebuie sa inveti sa-ti respecti cuvantul dat”

Astazi cineva mi-a spus ca sunt rigida si zambea si initial m-am mirat deoarece nu intelegeam cum aceasta afirmatie ar putea fi un compliment, pentru ca a spus ca este un compliment.

Si apoi am stat si m-am gandit ca sa inteleg ce si cum, si apoi am ajuns la urmatoarea explicatie, explicatie care mi s-a si confirmat apoi „Un om rigid trebuie intotdeauna sa faca ceea ce spune ca va face, daca stie ca acest lucru ii sta in putinta. Altfel, mai bine tace.”

In ultimul timp am tot dezbatut cu cei din jurul meu ceva ce ma tot deranjeaza si anume lipsa respectului. Cred ca toti atunci cand suntem mici suntem educati, mai mult sau mai putin de familie, sau de cei cu care intram in contact, si apoi dupa ce devenim majori ar trebui sa ne autoeducam permanent.

Personal cred ca unul dintre aspectele importante ale educatiei este respectul.
In primul rand respectul fata de propria persoana, apoi respectul fata de celelalte persoane si respectul pentru cuvantul pe care-l dai celorlalti.

Am scris aici cateva si despre respect: http://duluana.ro/despre-promisiuni-si-respect/ 

Eu cred ca atunci cand iti respecti cuvantul dat, increderea pe care persoanele din jur o au in tine creste considerabil. Si aprecierea la fel. Dar cel mai important este ca aprecierea ta fata de tine creste. Daca tu te apreciezi pe tine si ai principii corecte pe care le respecti atunci vei fi apreciat.

In ultimul timp am primit atat de multe promisiuni dar nici una concretizata si totusi cei care au facut promisiunile respective si nu le-au respectat nu au considerat ca acest lucru a fost unul rau, ceea ce m-a pus pe ganduri. Ca poate cer eu prea mult si astfel ajung sa fiu privita ca un om rigid .

Si raman intotdeauna cu alegerea culorii verzi . Voi?

Voi ce parere aveti? Cat de important pentru a deveni o varianta mai buna a ta este respectul si cuvantul dat?