Daca vrei sa iti fie bine, alege-te pe tine!

De ce este important sa bei apa
iunie 3, 2019
Importanta meselor “nesanatoase” in existenta si sustinerea stilului de viata sanatos
iunie 7, 2019

Ai grija de tine, pentru tine si nu pentru cei din jur! Poate ca e o afirmatie care pare foarte egoista dar daca citesti  si intelegi ce vreau sa spun o sa descoperi ca nu e asa 🙂

Stii ca uneori stai asa si deodata te loveste ceva :).  Asa am patit eu azi cand am descoperit focul 🙂 si mi-am dat seama ca in ultimul timp nu mergeam in directia buna. Nu ca nu as fi stiut directia in care trebuia sa merg dar o luasem asa un pic pe langa drum. „Norocul” meu este ca am avut in jurul meu destui troli si oameni rau intentionati care mi-au aratat fara sa vrea calea pe care trebuie sa merg, si m-am redresat. Asa ca de aproximativ o luna am inceput sa fac ceea ce m-a lovit si toti cei din jurul meu mi-au pus tot felul de etichete si mi-am auzit tot felul de vorbe, dar mi s-a demonstrat ca e adevarata afirmatia cu selectia naturala 🙂

Ce m-a lovit? O picatura de ploaie 🙂. Mi-am dat seama ca am inceput sa fiu fericita si linistita si pot face lucruri frumoase cand am constientizat ca am o singura viata si ca ar fi bine sa o traiesc pentru mine, nu pentru altii, asa cum vreau eu si cum imi place mie, nu dupa bunul plac al altora.

Mi-am dat seama ca sunt linistita, fericita si imi ies lucrurile cum trebuie si trolii dispar si in locul lor apar oameni de calitate, oameni frumosi si pozitivi, atunci cand nu mi-a mai pasat ce spun si ce cred despre mine oamenii din jur, si cand nu am mai stat sa pierd timpul cu ei. Oricum nu o sa pot niciodata sa multumesc pe toata lumea. Mereu va fi cineva care va incerca sa te faca sa nu te simti bine in pielea ta, cineva care nu va aprecia nici macar o secunda toate eforturile pe care le faci, cineva care nu iti va spune nici macar un multumesc.

Asa ca… mi-am vazut de treaba si am facut lucruri pentru mine si am vazut ca nepasarea doare cel mai tare asa ca am ales un mod eficient de a le inchide gura si anume am ales sa nu imi pese.

Ce s-a intamplat?  Eu sunt fericita si ei au ramas in micul lor cerc de critici si nemultumiri. Imi cauta defecte. Si ce daca? Nimeni nu e perfect, deci in concluzie nici ei.

De abia asteapta sa gresesc ca sa imi scoata ochii. Si? Ce ei nu gresesc niciodata? Eu  invat din greseli si merg mai departe.

Am vazut si m-am luptat cu opiniile lor si au incercat sa ma faca sa renunt la principiile si opiniile mele. Scopul lor, din ce am vazut eu e sa renunt sa fac ceva ce vreau pentru ca ei nu sunt in stare sa faca. Vor sa ma faca sa fiu un om mic, asa ca ei ca asa se vor simti ei mai bine. Si stii ce e periculos? Ca daca ii las si le dau voie or sa reuseasca. Dar daca aleg sa ignor rautatile astea si sa traiesc viata care o vreau, atunci trolii astia micuti pleaca si se reorienteaza si incearca sa faca asta cu alti oameni pentru ca altceva nu stiu sa faca.

Asa ca daca vrei sa demonstrezi ceva, demonstreaza-ti tie. Daca vrei sa multumesti pe cineva, multumeste-te pe tine. Daca vrei sa fii un om iubit, atunci doreste-ti sa fii iubit pentru ceea ce esti, nu pentru cine vor ceilalti sa fii.

Tu iti vei fi intotdeauna cel mai bun prieten, cel mai puternic aliat, cel mai intelegator sfatuitor. Tu nu te vei trada niciodata si iti vei dori sa iti fie cel mai bine. Traieste pentru tine. Cum vrei tu.

Totul tine de alegeri! Alege-te pe tine! Atitudinea ta, alegerile tale, Viata ta!