Imbratisarea este unul dintre cele mai uimitoare cadouri pe care il poti oferi unei persoane

Viata nu are subtitrare. Ori o intelegi ori nu…
august 6, 2018
Ghid de weekend si stil de viata: Zambeste mult, Fa miscare, Mananca mult si slabeste! :) (daca e cazul ;)
august 10, 2018

Romantic couple watching the stars

Imbratisarea este unul dintre cele mai uimitoare cadouri pe care il poti oferi unei persoane. Imbratisarea este o forma de terapie.

Imbratisarea este un medicament universal. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala, si previne atacurile de inima, ajuta la scaderea cortizolului (hormonul stresului) si ajuta la cresterea oxitocinei (hormonul iubirii)

Cand esti imbratisat ai senzatia de confort, de grija, de dragoste, de intelegere. Tocmai de aceea, imbratisarea zilnica este o idee excelenta.

Cateva dintre beneficiile imbratisarilor:

  1. Imbunatatesc sistemul imunitar. O imbrişare care dureaza mai mult de 20 de secunde are un efect terapeutic care ajuta corpul, luptand, in special, impotriva bolilor.
  2. Ne gandim mai putin la mancare şi ne ajuta sa ne mentinem in forma. Se pare ca imbrişarile ne fac sa simplificam dorinţa de a consuma mancaruri nesanatoase.
  3. Incetinesc procesul de imbatranire. Reducand nivelul de stres şi inflamaţiile, imbrişarile fac ca mecanismul natural de imbatranire sa funcţioneze mai incet.
  4. Cresc vitalitatea şi ne fac sa ramanem mai agili. De cele mai multe ori, imbrişarile ne imbunatesc dispoziţia şi ne reincarca bateriile pentru o zi de lucru.
  5. Ne ajuta sa trecem peste circumstanţe dificile. incarcate cu energie pozitiva, corpul şi mintea vor trece mai uşor peste orice dificultate, gasind rapid solutii.
  6. Ne face sa fim mai fericiţi. Inevitabil, in urma unei imbrişari, putem simţi caldura şi iubirea partenerului sau a membrilor familiei.
  7. Lupta impotriva depresiei. Pe langa faptul ca reduc stresul, acestea cresc nivelul secreţiei de serotonina si oxitocina, care este asociata bunei dispoziţii şi sentimentului de fericire si iubire.
  8. Au un efect calmant asupra sistemului nervos. imbrişarile au un efect tranchilizant şi o influenţa atat asupra inimii, cat şi a sistemului nervos. in momentul in care imbrişam o persoana, nervii se relaxeaza şi se elimina stresul şi tensiunea acumulata.
  9. Ne ajuta sa ne exprimam fara ajutorul cuvintelor. imbrişarile sunt un mod universal de a transmite dragostea faţa de o persoana, indiferent de limba vorbita.

https://brightside.me/creativity-art/ten-good-reasons-why-we-should-hug-each-other-more-often-223160/