Supa crema – ideal de facut si mancat atunci cand nu ai timp de pregatit ceva mai complex

Bauturi proteice pentru fete – adevarat sau fals?
noiembrie 3, 2019
Cum te ajuta pasiunea (hobby-ul) pe care o ai la construirea unei stari de bine si a echilibrului personal
noiembrie 8, 2019

Supa crema – ideal de facut si mancat atunci cand nu ai timp de pregatit ceva mai complex

Pentru ca multi dintre noi suntem pe fuga si nu avem timp de gatit poti prepara rapid  o cina satioasa plina de vitamin minerale si alte substante nutritive.

Citeste despre timp mai multe aici ca sa intelegi cum sa valorifici cat mai eficient resursa pe care nu o apreciaza nimeni si care ca orice resursa este limitata: http://duluana.ro/timpul-principala-resursa-a-vietii-aceeiasi-pentru-toti-valorificata-diferit/

Alege una din supele crema propuse sau propune o reteta noua de supa crema.

Ce trebuie sa ai atunci cand vrei sa pregatesti rapid o supa gustoasa?

  • Legume
  • Condimente: sare si piper, busuioc, cimbru, rozmarin sau alte ierburi aromatice.
  • Verdeturi
  • Ceva crutoane sau paine prajita (dar nu e obligatoriu)
  • Daca nu esti la regim J poti sa pui si o lingura sau doua de unt sau smantana

Pentru ca a venit toamna si mai este putin si vine iarna va propun o serie de retete bazate pe alimente specific acestei perioade: rosii, dovleac, ciuperci, mazare si morcov cu ghimbir

  1. Supa-crema de rosii

O reteta foarte populara si gustoasa, supa crema de rosii e buna de savurat indiferent de sezon.

Ingrediente:

  • 4 rosii; 1 cartof; 1/2 ceapa mica; 1 catel de usturoi; 20 de grame de unt; 5-6 frunze de busuioc proaspat; sare si piper

Mod de preparare:

Cartoful si ceapa se curata de coaja si se pun la fiert intr-un vas cu apa. Cand acestea sunt fierte se pun si rosiile si se lasa 5 minute la fiert. Dupa ce au fiert rosiile se decojesc si se pun in blender impreuna cu legumele fierte si condimente si apa in care au fiert legumele. Consistenta supei o puteti stabili in functie de preferinte si de cantitatea de apa pe care o puneti in blender. La sfarsit uune sare si piper dupa gust, orneaza supa cu ierburi aromatice sau crutoane.

  1. Supa-crema de dovleac

Un preparat facut de regula toamna, in plin sezon al dovleacului, aceasta supa-crema se numara printre cele mai gustoase pe care le poti incerca.

Ingrediente:

  • 1-2 kilograme de dovleac; 1 ceapa; 2-3 catei de usturoi; 1 cartof; 1 morcov; 2-3 linguri de ulei de masline;  150 de mililitri de smantana; 4-5 frunze de busuioc; sare si piper.

Mod de preparare:

Se curata dovleacul si se taie cubulete, care se pun ulterior la fiert, alaturi de cartof si morcov. Intre timp, se calesc putin ceapa si usturoiul intr-o tigaie in care ai pus uleiul de masline. Dupa ce legumele sunt gata, strecoara-le intr-un vas separat si pastreaza apa in care au fiert. Paseaza-le in blender adaugand untul, smantana, busuiocul, sarea si piperul, dar si putin din apa in care au fiert legumele de legume, daca vrei o compozitie lichida.

  1. Supa-crema de ciuperci

Una din supele crema favorite ale mele o reprezinta supa crema de ciuperci. Pentru asta aveti nevoie de:

Ingrediente:

  • 500-600 de grame de ciuperci; 1 ceapa; 2-3 catei de usturoi; 1 cartof; 1 morcov; 150 de mililitri de smantana; 1 legatura de patrunjel; sare si piper.

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul si legumele se fierb intr-un vas cu apa in care ai pus si putina sare. Adauga apoi ciupercile, patrunjelul, ceapa si usturoiul in supa si lasa-le la fiert cateva minute. Separa-le de apa in care au fiert si pune toate ingredientele, alaturi de unt si de smantana, in blender. Paseaza-le pana obtii un fel de piure, in care poti adauga treptat si zeama de legume. Crutoanele fac ca supa-crema de legume sa fie extraordinara!

  1. Supa-crema de mazare

Ingrediente:

  • 500 de grame de mazare congelata; 1 morcov; 1 telina; 1 cartof; 1 ceapa;  2-3 catei de usturoi; 50 de grame de unt; 150 de mililitri de smantana; 2-3 linguri de unt; sare si piper.

Mod de preparare:

Curata legumele de coaja si pune-le la fiert (cartoful, in special, fierbe mai greu decat mazarea). Dupa ce legumele au dat inceput sa fiarba, adauga mazarea, ceapa si usturoiul, lasand amestecul sa fiarba pana e gata si mazarea. Strecoara apoi legumele, dar pastreaza apa in care au fiert.

Foloseste un blender pentru a pasa toate legumele, alaturi de unt si de smantana, si adauga treptat si cate putin din apa in care au fiert acestea, pentru a subtia compozitia. Depinde cum iti place supa-crema: mai lichida sau mai densa. La final, pune sare si piper dupa gust si serveste supa-crema de mazare simpla sau cu crutoane. 

  1. Supa-crema de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:

  • 1 kilogram de morcovi; 1 ceapa; 2-3 catei de usturoi; 1 cartof;  2-3 linguri de unt; 150 de mililitri de smantana;sare si piper; 1 bucatica de ghimbir.

Mod de preparare:

Se pun la fiert legumele (morcovii si cartofii), spalate si curatate in prealabil, intr-o oala de supa. Intre timp, se da ghimbirul pe razatoare. Dupa ce au fiert legumele, acestea se separa de apa in care au fost gatite si se pun in blender, adaugandu-se smantana, untul, sarea si piperul, dar si zeama de la legume, daca e necesar. La final, supa se poate servi cu verdeturi si crutoane.