Ce este de fapt un hobby?
Confirm wikipedia: Hobby este un cuvant de origine engleza, insemnand „pasiune pentru ceva anume”, ca activitate extraprofesionala, in timpul liber (de exemplu, a avea un hobby, adica „a avea o pasiune pentru ceva”). https://ro.wikipedia.org/wiki/Hobby
Cu alte cuvinte un hobby este de fapt o pasiune, care poate fi o activitate pe care multi dintre noi o facem cu placere in timpul liber.
Pentru ca noi, ca persoane suntem diferite asta inseamna ca fiecare din noi poate avea pasiuni diferite ca de exemplu: pictatul, dansul muzica, sportul, cititul, scrisul…etc
Atunci cand ai o pasiune esti poate cel mai aproape de satisfactia de a face ceea ce iti place.
Un hobby poate fi o experienta provocatoare, oferind sansa de a invata lucruri noi fara a avea sentimentul presiunii sau al unei mize. Daca la munca, viata profesionala vine cu un anumit tip de presiune, atunci preocuparea ta pentru arte martiale, pentru mersul pe bicileta, alergaresau orice alta activitate fizica iti solicita corpul si mintea intr-un fel placut.
O pasiune pentru ceva iti da sansa explorarii talentelor personale si dobandirii unor abilitati noi pe care nici nu stiai ca le ai si care te pot duce in directii total neasteptate.
Pot fi descoperite abilitati noi, din zona autocontrolului, creativitatii sau exersarii unor deprinderi noi, care nu ar fi avut sansa de a iesi la iveala, nefiind incercate, pentru ca nu a existat un context favorabil care sa le scoata la inveala. Mai mult, unele hobbyuri se pot transforma in abilitati profesionale si pot deveni in sine o profesie.
Pentru unele persoane, poate fi extrem de eficace pentru renuntarea la plictiseala, rutina, sentimente de neimplinire, comportamente contraproductive sau chiar negative, cum ar fi consumul de alcool, jocurile de noroc sau consumul de droguri. O pasiune pentru ceva iti da ceva de facut cu sens, mai ales atunci cand nu este gasita o modalitate productiva de umplere a timpului.
In concluzie, hobby-urile pot fi preocupari simple, chiar daca uneori pot fi mai costisitoare, dar care aduc o multumire din perspectiva starii de bine si a echilibrului personal, respectand un principiu simplu conform caruia putin poate fi mult.