Tu ce mananci azi?

Ca sa te mentii hidratat „bea” legume si fructe
iulie 22, 2019
Cine este corpul tau? – Lucruri pe care poate nu le stiai despre tine
iulie 26, 2019

De multe ori, nu prea stim ce sa mancam in timpul unei zile si nu avem timpul necesar sa pregatim mesele pentru a doua zi.

Dar cum toate acestea sunt un mit ?, pentru ca totul tine de prioritati m-am gandit sa va scriu mai jos un meniu pentru o zi pe care il poti prepara in maxim 60 de minute(impartite cam asa: 10 minute maxim pentru micul dejun, 30 de minute maxim pentru pranz si 20 de minute maxim pentru cina) si toate acestea pentru 2 persoane :D.

Mic dejunul ne seteaza starea pentru ziua in curs. De aceea este important sa incepem ziua cu un plus de resurse. Pentru inceput stoarce o lamaie intr-un pahar de apa si bea-l pe stomacul gol – 2 minute. Intre tip pregateste micul dejun: omleta cu ciuperci si salata de legume – maxim 8 minute.


Omleta cu ciuperci –
Este un mic dejun destinat sa acopere numarul de proteine si calorii necesar pentru o dimineata activa. Pune o tigaie la incins, adauga doua sau patru oua medii, putina branza slaba si cateva ciuperci.  Ai in cel mai scurt timp parte de o reteta delicioasa! Nu uita sa amesteci ouale direct in tigaie inca de la inceput pentru rezultate de exceptie. Se poate servi alaturi de o salata compusa din ardei, rosii si castraveti.

 Pranzul trebuie sa fie usor dar satios si sa ne ofere energia necesara pentru a doua jumatate a zilei. Pentru asta va propun o salata usoara dar energizanta:

 Salata de piept de curcan la gratar cu dressing de iaurt

Carnea de curcan este perfecta pentru un pranz usor, fiind saraca in calorii. In 100 de grame de carne gasim doar 160 de calorii. In plus, este bogata in vitamina B6 si B12, contine niacina, riboflavina, seleniu, fosfor, zinc, proteine si este o sursa foarte buna de aminoacizi esentiali.

Ajuta si la reducerea colesterolului, cat si la combaterea insomniei si ajuta la mentinerea sistemului imunitar.

Ingrediente: 400 de grame de carne de curcan proaspata, iaurt degresat, menta, dovlecel, salata verde, morcov, telina, sfecla rosie, linte, ulei de masline, lamaie, iaurt zuzu stors 1,5%, piper, 2 catei de usturoi.

  • Carnea de curcan o faci la gratar si apoi o tai bucatele.
  • In timp ce se prepara carnea la gratar poti sa te apuci de dressing-ul pentru salata. Dressing-ul se face din iaurt, lamaie, menta, ulei de masline si cateii de usturoi tocati bine. Se adauga putin lapte. Se poate face in blender.
  • Legumele se taie cubulete.
  • Legumele si carnea se asaza in bol, se toarna dressing-ul peste si se condimenteaza dupa gust.
  • Totul dureaza maximum 20 de minute.


Pentru cina va recomand o supa crema de legume

Ingrediente: 2 morcovi, 2 radacini de pastarnac, 1 ceapa, 2 cartofi dulci, 1 ardei capia, 3 catei de usturoi, , boia, sare, piper, patrunjel sau menta.

  • Curata legumele si spala-le. Taie ceapa si asaz-o intr-o oala impreuna cu restul legumelor, condimentandu-le cu sare, piper, menta si boia. Apoi se toarna 2-3 cani de apa.
  • Se lasa la fiert. Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare si apoi in blender. Apa de la fiert se toarna in blender, in functie de consistenta dorita. Se adauga si menta, patrunjelul si alte condimente in functie de gust.
  • Totul in mai putin de 30 de minute.