Fiecare din noi are momentele sale cand greseste, cand manaca haotic si nerecomandat dar nu vrea sa recunoasca asta. Daca nu iti asumi resposanbilitatea supra acestui lucru vei obtine probleme de sanatate, greutate in plus.
Doar atunci cand incepi sa iti asumi responabilitatea poti sa spui ca ai inceput sa ai control asupra ta. Asta inseamna ca incepi sa iti asumi greselile si esecurile dar bineinteles si deciziile bune pe care le iei.
Daca vrei sa ai un stil de viata sanatos, fara sa faci foamea si fara sa mai pui la loc, scrie-mi si incepem sa lucram impreuna pentru ca o alimentatie corecta nu se rezuma numai la consumarea unui anumit tip de alimente, ci inseamna si modul in care le combini, modul in care anumite combinatii de alimente lucreaza impreuna pentru a oferi maximul de beneficii posibile. Prin combinarea in mod corespunzator a anumitor alimente puteti reduce riscul de cancer, ajuta la intarirea oaselor, stimula imunitatea si de asemenea imbunatati aspectul pielii.
Grepfrutul este foarte bogat in licopen, un antioxidant care reduce riscul de inflamatii si impiedica deteriorarea celulelor. Combinat cu grasimile sanatoase din avocado, licopenul din grepfrutul roz este mai usor absorbit de organism.
Combinatia de mere si ciocolata are efecte tamaduitoare asupra organismului tau. Asta pentru ca merele au un continut ridicat de querecetina, care previne inflamatia vaselor sanguine. Totodata, flavonoizii din ciocolata favorizeaza actiunea querecetinei, prevenind aparitia problemelor de sanatate, dar si tratand problemele deja existente.
Merele consumate in acelasi timp cu ciocolata reduc riscul blocarii vaselor de sange. Combinatia dintre mere si ciocolata neagra reduce riscul de aparitie a bolilor de inima si previne formarea cheagurilor de sange. Citeste mai multe despre ciocolata aici: http://duluana.ro/ciocolata-hrana-zeilor-%ef%81%8a/
Ceaiul verde are un continut bogat in catechine, substante cu efect antoxidant foarte puternic, care protejeaza pielea de imbatranirea prematura si-i mentin elasticitatea. Este recomandat sa amesteci ceaiul verde cu zeama de lamaie, deoarece vitamina C intensifica efectul protector al catechinelor, favorizand o utilizare imediata a lor de catre organism.
Aceasta combinatie intareste oasele deoarece contim multa vitamina D si calciu. Vitamina D din oua ajuta corpul sa absoarba calciul din broccoli si branza. Este o combinatie optima pentru femei inainte perioadei menstruale.
Ficatul este o sursa foarte buna de fier iar rosiile contin vitamina C fara de care acesta nu poate fi absorbit de organism.
Iaurtul natural este bogat in calciu, care este cunoscut pentru intarirea functiior stomacului. Combinat cu legume va oferi o veritabila comora de vitamine. Fibrele continute in legume ajuta la imbunatatirea absorbtiei calciului.
Fierul din legume cu frunze verzi imbunatateste absorbtia vitaminei C in sange.
Cartofii dulci au betacoreten si vitaminca C care functioneaza bine cu migdalele care au vitamina E si ajuta la reducerea nivelului colesterolului
Spanacul continue luteina si vitamina A care ne ajuta sa ne protejam ochii. Amestecul ne ofera o serie de grasimi sanatoase de care avem nevoie ca sa absorbim substantele nutritive
Rosiile sunt o sursa de licopen, un antioxidant care ne ajuta impotriva “daunelor” provocate de soare. Grasimile sanatoase din uleiul de masline ajuta corpul sa absoarba mai bine acest licopen si suplimentar uleiul de masline detine proprietati care ne ajuta la imbunatatirea pielii
Antioxidantii din paharul de vin rosu absorb acizii omega 3 din somon. Acest duo tine depresia la distanta si activeaza functiile creierului pe toata durata zilei