Bunatatea inseamna putere?

De ce sa tii cont atunci cand iti alegi echipamentul pentru sport
ianuarie 30, 2019
Slabire prin infometare sau prin stil de viata sanatos?
februarie 8, 2019

In ultimul timp am trait foarte multe experiente si am cunoscut diferiti oameni: frumosi si mai putin frumosi, buni si mai putin buni, entuziasti si mai putin entuziasti, oameni care m-au invatat multe lucruri si oameni care nu au vrut sa ma invete dar de la care am luat eu daca aveam ceva de invatat si am mers mai departe daca nu aveam.

Si pentru ca am stat si am meditat la toate aceste experiente am si concluzionat cateva lucruri pe care probabil ca le-au mai descoperit si altii dar de care sunt mandra si care pe mine ma fac sa imi pastrez optimismul si  motivatia de a continua si de a nu renunta.

Personal consider ca Bunatatea inseamna putere si o sa explic de ce ?.

Foarte multe persoane gandesc in felul urmator  si mi-au spus si asta: daca esti bun esti prost. Daca esti bun nu stii cum sa iti aperi interesul si cum sa ai o parere, o opinie, pentru ca nu poti sa te impotrivesti. Privesti lucrurile prea simplu si viata nu e asa e complicata, asa ca nu stii multe lucruri. Esti slaba si lumea profita de tine 😀

Si acum sa scriu la ce parere am ajuns eu si cea care ma face sa fiu o versiune mai buna a mea. Sa fii bun inseamna sa fii puternic. De aceea nu toti oameni pot fi buni, pentru ca nu toti oamenii sunt puternici – Majoritatea sunt slabi,  sunt frustrati, sunt rai.

Sa fii bun inseamna ca tu ai trait experiente pe care ceilalti nu le-au trait si totusi tu mergi mai departe. Depinde de modul in care privesti lucrurile. Sa fii bun inseamna ca poate ai trecut prin iad ?si ca acum faptul ca stii sa gasesti cuvinte care sa ajute si sa motiveze o faci pentru ca la un moment dat ai fost nevoit sa te sustii singur atunci cand nimeni din jurul tau nu o facea.

Sa fii bun acum inseamna ca poate in anumite zile ti-ai impus sa te trezesti si sa te ridici din pat atunci cand erai pur si simplu epuizat de oamenii care nu sunt buni ?

Sa fii bun acum inseamna ca te-ai luptat cu toate trairile si demonii tai interiori si ai incercat sa fi puternic, sa nu fi rau desi era mult mai simplu. E atat de usor sa fi rau, sa jignesti si asta aleg oamenii slabi. Oamenii puternici sunt oamenii buni.

Oamenii buni sunt cei care au indraznit si au reusit chiar si atunci cand toata lumea era impotriva lor si spuneau ca nu o sa reuseasca. Atunci cand m-am apucat eu de slabit toti cei din jurul meu spuneau ca nu o sa reusesc si faceau pariuri pe cat timp o sa rezist sau nu. Dar ei nu intelegeau faptul ca se comparau cu ei insisi nu cu mine. Ei nu reuseau sa faca nimic, erau slabi si rai si credeau ca toti suntem asa pentru ca le era greu sa inteleaga altceva. Eu le-am demonstrat ca nu e usor, dar se poate sa fii bun ?. Si am avut alaturi de mine cel mai important sustinator, care m-a motivat si de la care am invatat tot ceea ce stiu acum: Mama. Oamenii buni sunt putini dar daca ai in jurul tau un om bun profita de el pentru ca poti face o gramada de lucruri bune pentru tine si acestea se vor transmite catre cei din jurul tau. Aveam 10 oameni rai in jurul meu si un om deosebit si bun care m-a sustinut. Efortul lui a meritat infinit mai mult decat efortul celor 10 oameni rai. DAR tineti cont ca este vorba de alegeri personale. EU am ales cu cine vreau sa merg mai departe si ce vreau sa obtin.

Oamenii buni sunt cei care vor sa schimbe lumea si care vor sa evolueze permanent.

Dar trebuie sa fiti constienti ca in spatele unui om bun se afla multe lucruri, multe dureri si multe nopti nedormite. Si atunci cand vedeti oameni care zambesc mult si o fac din suflet si cu lumina pe fata ei sunt cei care lupta in fiecare zi pentru a fi fericiti si ei sunt cei care au avut inima zdrobita si sufletul distrus.

Oamenii buni nu au fost intotdeauna buni dar frustrarile si rautatile celor din jur i-au facut puternici si i-au facut sa isi doreasca sa fie buni. Ca in toate situatiile sa fii bun este o alegere personala. Poti sa alegi sa fii bun intr-o anumita situatie sau poti sa alegi sa fii bun pe termen lung. Poate sa nu iti iasa intotdeauna dar personal consider ca nu e o alegere usoara mai ales in contextul in care vreii sa fii bun intr-o lume in care esti inconjurat de oameni rai si frustrati zilnic. Asta mi se pare cel mai greu dar este si ceea ce imi da putere sa merg mai departe. Oamenii slabi vor asocia bunatatea cu slabiciunea si prostia pentru ca nu stiu altceva, oamenii puternici vor asocia bunatatea cu puterea. Tu alegi ce fel de om vrei sa fii. Nu este usor dar intotdeauna tu alegi.

Personal consider ca sa fii bun inseamna sa stii sa iti controlezi furia, sa poti sa privesti mai departe de supararile tale, sa inveti sa ierti si sa intelegi motivatia din spatele rautatilor celor din jurul tau.

Asa ca multumesc fiecarei persoane care imi spune ca sunt prea buna si proasta. Ma face sa fiu mandra de mine sa imi doresc sa fiu si mai buna ?.

Asta pentru ca oamenii cei mai buni, cei mai pozitivi si cei mai iubitori sunt cei care au trecut prin infern si zambesc in continuare ?