Ca sa obtii rezultate trebuie sa muncesti. E greu si nu exista scurtaturi

Retentia de apa si paradoxul ei
iulie 16, 2019
Ca sa te mentii hidratat „bea” legume si fructe
iulie 22, 2019

Results Word Showing Score Result Or Achievement

Atunci cand alegi sa faci sport te schimbi, pentru ca te incarci cu endorfine, ceea ce inseamna ca esti mai relaxat si mai fericit si mai important este faptul ca incepi sa te respecti pe tine mai mult si sa iti respecti si corpul mai mult.

Ma lupt in ultimul timp cu multe astfel de probleme. Ce este foarte important de retinut este ca stima de sine si aceasta incredere in tine nu vine doar pentru ca intr-o dimineata te-ai trezit si ti-ai propus asta. Incepi sa te apreciezi atunci cand actionezi si faci lucruri concrete pentru tine. Multe persoane incep cu o schimbare de imagine (se tund, se vopsesc, isi cumpara ceva haine noi), si este un lucru bun dar pe termen foarte scurt care nu rezista in timp, dar si mai important este sa incepi cu introducerea miscarii in programul tau zilnic. Miscarea este acea actiune care functioneaza garantat daca 😉 si numai daca esti consecvent. Consecventa este cea care va declansa schimbarea.

Ce inseamna sa fii consecvent? – pe scurt simplu: sa te tii de program zilnic. Sa te organizezi in primul rand mental, sa iti structurezi si organizezi tot ceea ce ai de facut incluzand in fiecare zi ora ta de miscare. Sa iti alegi acel tip de miscare la care sa te duci pentru ca iti place si in zilele in care iti vine sa renunti sa te duci pentru ca trebuie ;).

Ce trebuie sa stii chiar si atunci cand esti consecvent? – Nu trebuie sa fie totul perfect. Este o limita destul de fina intre a fi consecvent si a fi obsedat ;). Eu in timpul experientelor traite am invatat ca trebuie sa raportezi anumite rezultate, obiective, lucruri la tine si numai la tine. Unele lucruri le obtii cu multa munca (mi-a luat 3 luni de zile cu antrenamente zilnice ca sa pot sa dau o anumita lovitura la orele de Kempo), altele nu le poti obtine (sunt anumite miscari pe care nu le pot face deoarece corpul meu nu are mobilitatea necesara) dar nu trebuie sa te demotiveze acest lucru pentru ca nimeni nu este perfect sa poata face de toate.

Suplimentar, fiecare din noi avem zile si zile, zile mai bune si mai putin bune, zile in care iti iese ce ti-ai propus si zile in care nu te poti misca. Dar important este sa intelegi acest lucru, si sa mergi inainte, sa nu renunti, sa iti iei o pauza de o zi in care sa te regrupezi si relaxezi si apoi sa reiei de unde ai ramas.

Si eu am zile in care imi propun sa mananc anumite alimente, sa fac anumite lucruri si apar situatii externe mie care ma deviaza de la traiectorie. Este ok atata timp cat maine revin pe traiectoria corecta.

Am descoperit ca atunci cand este luna plina J corpul meu este lesinat si uneori doar mersul cu bicicleta pana la munca la un ritm super lent ma epuizeaza pur si simplu. In aceste zile fac 40 de minute pe acelasi drum in care in alte zile fac 20 de minute si ma simt genial. Dar nu ma opresc si nu renunt. Scot bicicleta si plec cu ea chiar daca mi se pare mai simplu, comod si usor sa stau intr-o masina care sa ma duca ea la destinatie.

Ideea este ca daca vrei rezultate atunci nu exista scurtaturi pentru obtinerea lor. Daca vrei rezultate, indiferent de ceea ce iti propui (sport, nutritie) exista o singura cale, si aceea nu este calea usoara. Schimbarea care va rezista in timp si va fi sustenabila nu vine repede. Trebuie sa muncesti, trebuie sa ai rabdare, si e greu. Si drumul va fi cu caderi si ridicari dar va fi constant crescator pe total.

Nu uita ca totul tine de atitudinea si alegerile tale, pentru ca altfel daca ar fi usor toti ar face lucrurile acestea.