Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 1

Core essentials
iunie 1, 2018
Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 2
iunie 1, 2018

Pentru ca multe dintre persoanele cu care m-am intalnit m-au intrebat cum am ajuns acolo si ce am invatat in acesti 10 ani m-am gandit sa scriu asa cum mă pricep eu despre asta. Nu spun ca ceea ce scriu se aplica la toata lumea dar este ceea ce am trait si invatat eu. Sunt deschisa la orice discuții constructive si chiar aștept comentariile voastre, dar nu vreau sa intru in polemici care nu își au rostul. Încep cu chestii generale si pe parcursul zilelor următoare o sa le rafinez sau completez.

La nivel general am învățat următoarele:
1. Trebuie eliminate sucurile și alte băuturi îndulcite. Doar eliminând obiceiul de a bea suc şi alte lichide îndulcite, poți pierde kilograme bune fără sa iți dai seama ca exista zile in care poți sa bei chiar si 1000 de calorii. Eu am ales sa beau foarte multa apa simpla sau cu lămâie sau cu ghimbir, uneori chiar si minerala, tot tipul de ceaiuri (neîndulcite)
2. Pregătiți-vă singuri mesele (cele 3 principale si 2 gustări) și evitați gustările pline de calorii ascunse. Învățați să pregătiți rețete sănătoase și gustoase. Un pas important în schimbarea stilului de viață este pregătirea propriei mâncări. Există numeroase rețete care conțin ingrediente benefice sănătății și sunt foarte gustoase
3. Înlocuiți mașina cu bicicleta . Mie nu mi-a fost foarte greu deoarece îmi place sa merg cu bicicleta si nici nu am carnet. Pe lângă faptul că economisiți foarte mult timp, pe care în mod normal l-ați pierde stand la cozi în trafic, mersul pe bicicletă vă ajută și să ardeți caloriile si sa creați endorfine .
4. Faceți mișcare in fiecare zi – O activitate sportiva este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a activa metabolismul şi funcțiile cognitive.
5. FOARTE IMPORTANT – Schimbați-vă mentalitatea si iesiti din zona de confort. Pentru a menține rezultatele pe termen lung este important să faceți mai mult decât câteva exerciții și să mâncați corect pe termen scurt. Este extrem de important să va schimbați mentalitatea, să renunțați la obiceiuri vechi și să conștientizați că aceste reguli ar trebui respectate întreaga viață, nu doar o perioadă de timp.

Întotdeauna rezultatele se vor obține când ai un sprijin din partea măcar a unei persoane. Adică sa auzi “hai ca poți, știu ca poți” atunci când ti-ai pierdut motivația, pentru ca fiecare din noi indiferent cat de puternici suntem ajungem in punctul critic .
Toate aceste lucruri le poți realiza daca ai lângă tine o persoana care trece sau a trecut prin aceleași provocări ca tine. Acea persoana care te poate înțelege si care este sincera cu tine si nu te minte deși uneori adevărul doare, acea persoana care iți arata cum sa faci lucrurile atunci când tu nu găsești soluții, acea persoana care te forțează sa ieși din zona ta de confort.
Acest lucru este valabil pentru orice obiectiv iți stabilești indiferent daca este vorba de sport sau nutriție sau si mai important amândouă
La ambele lucruri te pot ajuta așa ca fa un pas mic scrie-mi si hai sa vedem cum putem sa lucram împreuna

Va urma…