Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 2

Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 1
iunie 1, 2018
Daca sari in fiecare zi peste exerciții fizice este o greseala care te impiedica sa obtii rezultatele dorite?
iunie 1, 2018

A fost o lupta care m-a maturizat si care m-a invat foarte multe lucruri despre mine si pe care le pot aplica in orice domeniu din viata mea.

1. In primul rand am inteles ca daca nu esti cu adevarat motivat sa faci un lucru atunci nu il vei face. Vei pierde doar timpul tau si a celor din jurul tau care incearca sa te ajute. Nimeni nu poate face lucrurile in locul tau. Atunci cand esti motivat in adevaratul sens al cuvantului orice este nevoie sa faci ti se pare usor si nu e un sacrificiu.

2. Am invatat sa imi stabilesc obiectivele pentru mine si nu pentru altii, adica sa ma accept asa cum sunt :). De exemplu pentru mine, care am descoperit ca am un metabolism lent, sa pierd 3-4 kilograme este de 2 sau 3 ori mai greu decat pentru oamenii cu un metabolism rapid. Dar am inteles ca acest lucru imi este specific mie si acestea sunt provocarile cu care trebuie sa ma lupt eu. Nu ma descurajeaza ca altii pot slabi mai rapid 3-4 kg pentru ca eu imi stabilesc obiectivele pentru mine si nu pentru altii. Am invatat ca nu trebuie sa ma raportez si sa ma descurajez pentru ca nu sunt ca alte persoane. Sunt unica 😀

3. Am invatat sa ma bucur de orice rezultat obtinut pentru ca e un pas spre realizarea obiectivului meu. Orice rezultat mic este o constanta in a-ti pastra vie motivatia.

4. Am invatat sa imi stabilesc obiective realiste. Mi-am propus să slăbesc sănătos respectiv aproximativ 4-5 kg pe lună astfel încât corpul meu să se obișnuiască cu această schimbare treptat și să lucreze și el împreuna cu mine si nu împotriva mea. Asta a fost unul dintre cele mai grele obiective deoarece si eu ca si toata lumea eram fermecata de mirajul dietelor care promiteau zeci de kilograme în câteva zile dar care nu sunt sub nici o forma ceea ce ar trebui să fie și nici rezultatele nu erau cele așteptate A trebuit sa inteleg de la inceput ca fara multa multa munca si fara sacrificii nu vei reusi sa iti atingi obiectivele propuse.

5. FOARTE IMPORTANT a fost sa imi stabilesc prioritatile, sa le definesc exact ca sa le pot constientiza. Indiferent de momentul in care te decizi sa faci ceva sunt o gramada de activitati pe care le ai programate. Mi-am definit care sunt activitatile care trebuie sa le fac ca sa ajung la obiectivele mele (pe o foaie de hartie asa cum m-am priceput eu) si apoi am pus pe o alta foaie de hartie activitatile pe care le faceam eu la momentul acela deoarece trebuia in functie de prioritati sa vad la ce activitati trebuia sa renunt. Pentru ca ziua are 24 de ore 🙂

6. Am invatat sa fac pasi mici ca sa obtin rezultate mari :D. Daca incerci sa faci prea multe exista riscul sa nu mai faci nimic deoarece atunci cand incerci sa schimbi foarte multe intr-un timp scurt obosesti in primul rand mental, rezultatele nu apar la fel de repede ca schimbarile pe care ti-ai impus sa le faci si atunci iti pierzi motivatia si renunti.

7. Am invatat ca intotdeauna ca si in sport dupa ce obtii niste rezultate extraordinare intotdeauna vine o stagnare si un declin micut care te ajuta sa urci la un nivel superior.

8. Am invatat ca pentru a avea rezultate permanente trebuie sa actionez cu perseverenta, rabdare si incapatanare, deoarece a fost nevoie sa inlocuiesc obiceiuri definite in ani de zile cu unele noi care m-au scos la inceput din zona de confort. La mine a fost nevoie de aproximativ 2 luni pentru ca un obicei nou sa devina o obisnuinta. Cand zic incapatanare si disciplina ma refer la faptul ca INDIFERENT de ora la care ajungeam acasa faceam 50 de minute de Pilates in fata unui dvd. Imi aduc aminte si acum si rad 😀 de fata tatalui meu cand la ora 3 dimineata dupa ce am ajuns acasa de la o petrecere eu m-am apucat sa fac cele 50 de minute de miscare, sau de fetele colegilor mei cand plecam in deplasari si eu eram cu laptop-ul si dvd-ul dupa mine si indiferent de cat de obosita eram dupa drum, stateam cu ei la masa si eu beam un ceai de fructe in timp ce ei mancau tot felul de bunanati 😀 si apoi ma duceam in camera si faceam cele 50 de minute de miscare asta pentru ca am inteles un lucru: Sportul si miscarea este un lucru esential in stilul de viata sanatos si in obtinerea rezultatelor in cadrul slabirii.

Maine va spun de ce cred eu ca daca sari in fiecare zi peste exercitii fizice este o greseala care te impiedica sa obtii rezultatele dorite.
Pana atunci nu ezitati sa imi scrieti si va astept la antrenament azi la ora 20 la Core Essentials :D.