Daca sari in fiecare zi peste exerciții fizice este o greseala care te impiedica sa obtii rezultatele dorite?

Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 2
iunie 1, 2018
Ce am învățat eu in acești 10 ani? – Partea 3 – RESPECTA-TE!
iunie 1, 2018

Azi am promis ca scriu de ce cred eu ca daca sari in fiecare zi peste exerciții fizice este o greseala care te impiedica sa obtii rezultatele dorite. Cel putin din concluziile pe care le-am tras eu analizandu-ma pe mine . Voi ce ziceti?
1. Logic vorbind daca sari peste exercitii si nu faci miscare inseamna ca nu arzi calorii si nu ajuti organismul sa realizeze deficitul caloric ceea ce inseamna ca nu slabesti. Cu cat vei amana tot mai mult miscarea, cu atat iti va mai lene sa te apuci sa faci miscare, deci cu atat mai mult vei amana obtinerea rezultatelor propuse.
2. Devii mult mai pofticios. Mișcarea după cum am scris anterior eliberează endorfine. Dupa o sesiune de antrenament ar trebui sa simti aceeasi stare de bine ca si dupa ce ai mancat o ciocolata. Deci daca nu faci miscare, cauți endorfinele in mâncăruri care îngrașă: prăjituri, gogosi, croissante, tot felul de produse de patiserie, ciocolata si mai puteti completa voi
3. Nu vei reduce stratul adipos din jurul taliei si a abdomenului. Cortizolul este hormonul stresului, care are rolul de a ajuta depunerile de grasime pe mijloc. Practic prin exercitiile fizice si miscare reduci acest cortizol si poti sa incepi sa reduci stratul de grasime de pe abdomen.
4. Exercițiile fizice si mișcarea te calmează, iți ia gândul de la micile si multele probleme pe care le ai la serviciu sau cu colegii sau cu prietenii sau orice alte probleme care iti stau pe creier cum se spune. Cu cat sari peste exercitii devii din ce in ce mai tensionat din cauza acestor multe probleme care iti creeaza o presiune constanta si…tinzi sa mănânci mai multe prostii, incepi sa mananci compulsiv pe sistem nervos.
5. Sari peste exerciții, îți pierzi tonusul muscular si nu slăbești. Mușchii sunt motorul metabolismului tău. Practic pentru a-ti accelera metabolismul trebuie sa iti crești masa musculara. Cand muschii sunt activi si antrenati, arzi calorii, slabesti si ai forme tonifiate si definite, fara straturi de grasime. Cand nu faci exercitii zile, saptamani sau luni la rand, muschii se blegesc si metabolismul incetineste. Nu doar ca devii pufoasa , dar datorita incetinirii metabolismului tot ce mananci se depune si ti-e din ce in ce mai greu sa slabesti. Cu cat eviti mai des miscarea, cu atat prapastia devine din ce in ce mai mare si tie ti-e tot mai greu sa ajungi la kilogramele dorite sau sa reincapi in blugii vechi.
Așa ca recomandarea mea este sa iti faci un program pentru un ritm de exerciții si antrenamente de 3 ori pe săptămâna luni, miercuri si vineri de la ora 20 la Core Essentials