Ce este mai greu 1 kg de fier sau 1 kg de mere? 1 calorie de conopida =1 calorie de inghetata?

Nu te mai plange! Este timpul sa…..
octombrie 21, 2019
Frumusetea adevarata incepe din interior – Suplimentul alimentar bun sau rau?
octombrie 28, 2019

Pentru ca mai devreme am scris despre corpul nostru pe scurt ca sa il intelegem cat este complex si cat este de important sa avem grija de el azi vom scrie despre modul in care acesta reactioneaza la diferite alimente si de ce este deosebit de important sa tinem cont de anumite aspecte daca vrem sa avem un corp care sa ne ajute.

Esti complex, esti unic si in fiecare dimineata cand te trezesti pui in miscare trilioane de celule care cer hrana si apa. Tu ce le oferi?

Esti complex, esti unic si in fiecare dimineata cand te trezesti pui in miscare trilioane de celule care cer hrana si apa. Tu ce le oferi?

 

Daca mananci alimente gresite, Organismul le depoziteaza. Ce inseamna asta?

Peste tot in ultimul timp cand este vorba de slabire se recomanda sa mananci un anumit numar de calorii ca sa slabesti, dar nu se specifica din ce trebuie sa iti iei aceste calorii si de ce este mai bine sa mananci anumite alimente si de aceea multe persoane aleg sa manance numarul de calorii recomandat din alimente cu continut nutritiv egal cu 0 care din pacate in afara de aceste calorii goale nu aduc nici un beneficiu.

Un om are nevoie de anumite calorii pe zi pentru a slabi sau pentru a se mentine. Simplul calcul caloric al alimentelor dintr-o zi nu este suficient. Este mult mai important ce alimente compun mesele si gustarile noastre, ce ofera organismului nostru. Daca mananci o pizza mica ce ontine aproximativ un numar de 1.000 de calorii la o masa, atunci aceasta ne ofera energie imediata. Aceasta energie nefolosita in urmatoarea ora, se depune. De aceea conteaza foarte mult in primul rand ce punem in farfurie si abia apoi sa calculam cat reprezinta caloric.

Acuma daca este sa o luam matematic intr-adevar, din punct de vedere caloric sunt egale 100 de calorii din conopida cu 100 de calorii din inghetata, ce difera insa este raspunsul organismului la aceste alimente.

Si tot prin matematica putem calcula ca daca avem un metabolism lent de consum a 1600 de calorii pe zi si noi mancam aproximativ 1400 de calorii din junkfood atunci ar trebui sa avem un deficit caloric si deci sa nu ne ingrasam.

Dar marea noastra surpriza este ca desi facem acest lucru tot ne ingrasam. De ce?

Pentru ca organismul nu are ce sa faca cu aceste alimente, cu calorii 0, junk fook, alimente procesate, zahar, organismul nu are nevoie de ele si doar le transforma in energie, care e o energie rapida, spontana, care, fie este folosita in acel moment, daca nu, organismul o depoziteaza sub forma de rezerve. Dupa ce ai mancat doua felii de pizza, daca in urmatoarea ora nu faci antrenament, ca sa folosesti aceasta energie rapida, sigur ca organismul o depoziteaza sub forma de rezerve. Daca sunt calorii rele, organismul nu are ce face cu ele, nu le poate folosi.

Organismul are nevoie de proteina de calitate, de fibre, de grasimi esentiale, de carbohidrati complecsi, de fibre, vitamine, minerale, nu are nevoie de zahar, de alimente foarte mult prelucrate termic, fara valoare nutritionala, organismul nu are ce face cu aceste alimente si le transforma in energie si, daca nu este folosita aceasta sursa de energie atunci, le depoziteaza.