Ce faci cand pur si simplu nu mai poti? Cum sa treci peste perioadele epuizante din viata si sa devii o versiune mai buna a ta

Tu, sportul si alimentatia
octombrie 15, 2018
Rasul – alergarea interioara care ne mentine in forma
octombrie 28, 2018

Exhausted Word Meaning Worn Out And Text

Suntem oameni si suntem tot timpul pe fuga cu activitati multe cu obiective multe incercam sa „aratam” bine in poze sau pe facebook. Ne stabilim obiective si incercam sa dobandim noi obiceiuri dar vine totusi un moment, cand efectiv ne loveste epuizarea – nu neaparat fizica, cat mentala si sufleteasca. Cand nu mai poti trage de tine in ritmul in care o faceai, desi ai motivatia necesara.

Atunci cand vrei sa te dai jos din pat si nu reusesti. Cand vrei sa raspunzi la mesajele primite si nu esti in stare sa scrii doua cuvinte. Cand te gandesti la cate lucruri importante ai de facut in ziua respectiva dar nu mai ai energia sa le prioritizezi sa le iei pe rand si intr-un final abandonezi sa le faci.

Un fel de burn-out dar totusi nu chiar

Pentru ca este la moda – Sindromul burnout nu inseamna doar oboseala. Oboseala este o stare normala cand munceşti mult. Si daca esti obosit te odihnesti si apoi o iei de la capat cu forte proaspete.

Nu inseamna nici stres. Stresul poate fi benefic, te poate ajuta sa te mobilizezi sa finalizezi obiectivele propuse in termenul stabilit de tine.

Sindromul burnout este, pur şi simplu, un sentiment de epuizare, un stres emoţional cauzat de un raport inechitabil intre cat de mult muncesti, cat de eficient şi felul in care esti rasplatit sau apreciat pentru asta.

Ce poti sa faci sa depasesti aceste momente?

In primul rand trebuie sa nu uiti ca singura persoana pe care te poti baza intotdeauna esti TU, si doar cunoscandu-ti limitele si analizandu-te poti stabili ce trebuie sa faci ca sa treci peste acest moment.

Descopera cat poti sa duci, cum poti sa duci, la 100% din capacitate si neaparat mereu cu zambetul pe buze.

Cand totul in jurul tau pare perfect, stai si te gandesti la un moment dat ca nu faci suficient. Ca poti mai mult, ca trebuie sa poti mai mult. Da, poti mai mult si trebuie mai mult. Dar cu limita.

Tu ce faci cand esti aproape de aceasta limita?

Am colegi care fug in weekend de probleme si si-au propus ca nici un weekend sa nu ii „prinda” in Bucuresti. Am colegi care beau „putin” alcool in fiecare zi cu speranta ca luni totul va fi bine. Si ce sa vezi….luni nu va fi mai bine :), va fi la fel cum era vineri seara dupa doua zile in care probabil te-ai obosit si fizic.

Ma uit in jurul meu si vad tot mai multi oameni pe fuga, mereu stresati si nervosi, care nu se bucura de momente de relaxare, care nu mai stiu sa aprecieze un gest mic dar facut din suflet, care nu mai stiu sa multumeasca atunci cand primesc un ajutor si care nu inteleg de ce ar trebui sa ofere ajutor altora doar pentru ca pot.

Ce incerc eu sa fac la finalul unei zile in care ma simt epuizata este sa renunt, macar pentru moment, la presiunea pe care eu o pun asupra mea.

In situatia de fata cam despre asta este vorba. Nu mai este despre depasirea limitelor si despre faptul ca atunci cand nu mai poti de fapt mai poti putin – consider ca de fapt este despre eliminarea presiunii si a factorilor negativi, sa te analizezi sa te cunosti. Abia atunci incepi sa constientizezi cine esti si ce poti face.

Sa intelegi ca, daca crezi ca meriti mai mult, atunci chiar asa este indiferent de ce spun cei din jurul tau care incearca sa te faca sa crezi ca limitele lor joase sunt si ale tale, si daca tu vrei mai mult e gresit.

Sa intelegi ca, desi poate fi foarte dificil, unele lucruri trebuie lasate in urma, iar altor lucruri nu trebuie sa le cauti explicatii pentru ca nu exista. Lucrurile se intampla, si nu toate au o explicatie logica desi este placut sa ai o astfel de explicatie.

Sa intelegi ca trebuie sa investesti in tine si sa iesi din chestii negative.

Sa nu te mai superi din cauza oamenilor care nu-ti scriu cand trebuie sau care te abandoneaza cand nu ar trebui sa o faca.

Mai ales sa nu mai speri atunci cand nu trebuie. 🙂 asta este foarte greu de facut, dar foarte benefic pentru eliminarea epuizarii mentale si psihice

Invata sa devii scump. Timpul tau este scump si sanatatea ta este cea mai importanta. Nu le compromite pentru oameni care nu-ti ofera in schimb ceea ce tu le daruiesti.

Va veni un moment pentru toate si va iesi soarele si pe strada ta 🙂 (asta e un citat din clasici in viata :)) carora le multumesc pe aceasta cale 😀