Ce patesti daca nu faci sport?

4 lucruri de care sa ai grija pentru a avea un sistem nervos sanatos – toate se leaga
aprilie 9, 2019
Testul lui Socrate – Triplu Filtru pe care il recomand cu incredere oricarei persoane cu bun simt
aprilie 11, 2019

Active Lazy Buttons Shows Proactive Or Leisure Lifestyle

Pentru ca pana acum mai toate articolele le-am scris bazandu-ma pe faptul ca fiecare om isi doreste sa ii fie bine, sa evolueze si pe beneficiile pe care le ai daca faci miscare m-am gandit azi sa schimb un pic abordarea scriu un mesaj in care trag un semnal de alarma referitor la ceea ce pierzi daca nu faci miscare. 🙂

Desi nu imi place sa recunosc noi oamenii facem diferite actiuni pe baza de frica. Nu zic ca toti facem asa dar sincer in adancul motivatiei noastre, frica sta la baza. Dar daca aceasta frica este ghidata corect poate avea rezultate bune. Foarte multe persoane vin la mine si imi spun ca isi doresc sa se schimbe si sa isi schimbe stilul de viata de frica sa nu se imbolnaveasca, de frica sa nu se ingrase mai mult, de frica sa nu fie parasita, de frica….

De aceea sper ca poate motivele de mai jos te fac sa nu renunti la miscare si sa o faci parte din activitatile tale obisnuite. Macar de frica 🙂

1. Iti pierzi din elasticitatea si tonusul muschilor, inima si plamanii de asemenea pierd si la un singur antrenament pe care il trisezi pierzi de 5 ori mai mult decat te chinui sa evoluezi, si asa dobandesti un metabolism lenes care te duce la ingrasare si predispozitie spre luare in greutate.

2. Nu te mai simti la fel de fericit si de bine ca la sfarsitul unui antrenament – Atunci cand faci sport, corpul tau elibereaza: endorfine, serotonina si dopamina. Acestea sunt direct responsabile de starea ta grozava de dupa antrenamente, dar si de reducerea nivelului hormonilor de stres. Altfel spus, atunci cand esti activ fizic, te simti mai fericit si mai bine, deci lipsa antrenamentului te face sa devii morocanos, negativist si in timp poti deveni depresiv.

3. Nu mai reusesti sa te odihnesti si sa dormi cum trebuie – Atunci cand esti activ si faci miscare, acest lucru datorita reducerii hormonilor de stres te ajuta sa sa ai un somn mai adanc si mai odihnitor.

4. Intri intr-un cerc vicios din care iesi destul de greu – daca nu faci miscare atunci nu te odihnesti, ceea ce te face mai obosit si asta inseamna ca ai tendinta sa mananci mai mult ca sa ii dai corpului energia de care crede ca are nevoie, ceea ce inseamna ca poti sa iei in greutate, ceea ce inseamna ca in timp corpul tau se poate imbolnavi

5. Iti pierzi entuziasmul si dorinta de a evolua si de a avansa, devii din ce in ce mai putin competitiv – atunci cand faci sport in general iti testezi si fortezi limitele si devii din ce in ce mai competitiv, vrei sa evoluezi sa devii un mai bun TU. Daca amani sa faci miscare acest lucru te va face sa devii din ce in ce mai putin competitiv, iti pierzi entuziasmul si focusul asupra punctelor importante si devi din ce in ce mai sedentar ceea ce am spus ca duce la un metabolism lent. Nu uita – Toate se leaga!

6. Pierzi toate beneficiile pe care le-am scris in alte articole 🙂 atunci cad faci sport – Circulatia sangelui, functionarea inimii, flexibilitatea muschilor si a incheieturilor – toate se datoreaza sportului si contribuie la o mai buna calitate a vietii.

Daca vrei sa citesti mai multe informatii despre beneficiile sportului citeste urmatoarele articole:

9 motive de a face miscarea un obicei zilnic in viata ta

Miscarea nu trebuie sa insemne sport de performanta! Descopera placerea din sport si imbunatateste-ti stilul de viata ca sa fii o versiune mai buna a ta

Tu pe baza a ce functionezi? Ce te motiveaza sa faci miscare? 🙂