Cum sa te tii de 30 de minute de miscare zilnic

Cum ne ajuta carbohidratii sa slabim?
ianuarie 15, 2019
Pe tine ce te motiveaza?
ianuarie 17, 2019

Este foarte clar faptul ca miscarea este foarte buna pentru un stil de viata sanatos si este chiar o necesitate. Desi cam toti suntem constienti de acest lucru foarte muti dintre noi nu gasesc timp sa includa acest tip de activitate in cadrul programului zilnic.

Atunci cand am facut alegerea de a avea un stil de viata sanatos, am hotarat ca indiferent de ceea ce voi face in ziua respectiva voi incheia ziua cu 50 de minute de miscare. Aveam un DVD pe care inainte de a merge la culcare, indiferent de ora la care ajungeam acasa, il parcurgeam.

Cum am reusit sa fac acest lucru? Simplu. Nu mi se parea greu, nici obositor pentru ca eram motivata. Cel mai important lucru ca sa poti sa obtii ceea ce iti doresti este sa iti gasesti motivatia potrivita.

Maine vorbim despre ce te motiveaza pe tine

Astazi incerc sa scriu cateva recomandari pe care le am pentru a reusi sa iti pastrezi motivatia si a include sportul in activitatile tale zilnice.

Recomandarea 1 – Stabileste un program fix de exercitii

Analizeaza programul tau saptamanal si  stabileste cand poti face miscare: dimineata inainte de munca, seara inainte de culcare, dupa program. Cel mai important lucru ca sa te tii de aceasta activitate este sa o incluzi in momentul in care poti sa o desfasori, in caz contrar succesul de a realiza miscare in fiecare zi sau de 3 ori pe saptamana este greu de atins.

Recomandarea 2 – Foloseste echipament adecvat si confortabil

Atunci cand te apuci de miscare si nu esti in forma, nimic din ceea ce vei face la inceput nu va fi confortabil. Nu poti sa respiri, incep sa te doara toate partile corpului, chiar si cele pe care nu stiai ca le ai :D, si vei fi foarte tentat sa renunti. Asa ca recomandarea mea este ca macar echipamentul folosit sa fie confortabil sa iti aduca si sa iti pastreze motivatia astfel incat sa nu renunti la inceput si sa ajungi la momentul la care vei fi mandru de ce ai reusit sa faci si de faptul ca nu ai renuntat.

Recomandarea 3 – Gaseste un partener de miscare

Cand iti lipseste motivatia, un prieten poate fi imboldul de care ai nevoie, ca sa ajungi la sala, sau care sa te intrebe inainte de culacare daca ti-ai facut antrenamentul deoarece el acum il face sau l-a facut deja. Gaseste un prieten care sa isi doreasca sa faca acelasi tip de miscare ca tine, va fi distractiv sa ai la cine sa te strambi cand un exercitiu ti se va parea prea greu.

Un prieten te va sustine si tu il vei sustine pe el atunci cand unul din voi nu are chef sa mearga la sala. Insistati sa va aduceti aminte de ce este important sa faceti miscare si sa va amintiti permanent ca v-ati luat un angajament pe care trebuie sa il respectati.

Recomandarea 4 – Diversifica activitatile

Uneori monotonia poate fi buna dar daca vorbim de activitati sportive nu e un lucru bun. Ca sa poti evolua este important sa diversifici activitatile astfel incat corpul tau sa evolueaze si sa nu intre intr-o stare de platou.  Astfel, in cadrul unei luni poti iesi la alergat, la o plimbare in parc sau cu bicicleta si mai poti merge si la la sala. In acest fel, vei simti mereu ca inveti ceva nou si miscarea nu va fi ceva plictisitor, pe care trebuie sa o faci din obligatie.

Recomandarea 5 – Stabileste un obiectiv pe care sa il urmaresti

Obiectivele tangibile te ajuta sa evoluezi si sa nu renunti la miscare. Obiectivul trebuie sa fie realist, dar nu neaparat legat de slabit, ci poate fi sa ai mai multa flexibilitate, sau sa alergi o cursa in cadrul unui maraton.

Daca ultima varianta ti se pare potrivita pentru tine, nu alege din prima o cursa foarte solicitanta, daca nu ai foarte mult antrenament. Opteaza in schimb pentru una de inceput, de 5 kilometri, spre exemplu, pe care o poti alerga cu succes daca te antrenezi timp de o luna.

Beneficiile miscarii constante sunt multe si pentru a te bucura de ele trebuie sa ramai motivat in fiecare zi. Important este sa nu renunti.

Maine vorbim despre ce te motiveaza pe tine. Ia pauza 10 minute si gandeste-te la ceea ce te motiveaza pe tine si maine discutam 😀

Pana atunci, daca nu faci miscare, incepe cu pasul 1 si la treaba!