Despre rabdare si rezultate. Suntem generatia care nu stie sa pretuiasca ceea ce are

Portocala de aur sau fructul KUMQUAT
decembrie 14, 2018
Indicele glicemic al alimentelor– ce este si la ce ne ajuta
decembrie 18, 2018

Dont Give Up Notepad Showing Persist And Persevere

Vad in jurul meu tot felul de oameni “draguti”, „stilati”, cu zambetul pe buze, oameni care au foarte multe posibilitati de a se rasfata si de a obtine tot ceea ce doresc si totusi vad in aceeiasi oameni faptul ca nu stiu sa se bucure si sa fie fericiti.

Ma uit in jurul meu si vad tot mai multi oameni pe fuga, mereu stresati si nervosi, care nu se bucura de momente de relaxare, care nu mai stiu sa aprecieze un gest mic dar facut din suflet, care nu mai stiu sa multumeasca atunci cand primesc un ajutor si care nu inteleg de ce ar trebui sa ofere ajutor altora doar pentru ca pot.

Se grabesc mereu, fug permanent dar nu stiu unde, vor multe dar nu se chinuie sa obtina nimic. Cred ca merita totul si nu trebuie sa ofere nimic. Vor sa obtina multe si mai ales repede.

Personal nu cred ca exista varianta repede in lucrurile importante si valoroase. Tocmai asta cred ca le face valoroase si importante.

Dar toate persoanele vor sa vada rezultate repede in orice se apuca pentru ca altfel renunta.

Chiar zilele trecute imi spunea o colega de la sala ca ea a vazut ca cine a lucrat cu mine a avut rezultate dar ea nu vrea asa in timp (este vorba de 3 luni) ea vrea repede in 2 saptamani sa obtina aceleasi rezultate pentru ca altfel renunta. Nu mai incerc sa ii explic faptul ca a ajuns asa cum a ajuns in mai mult de 2 saptamani si ca atunci a avut rabdare… 🙂

Din ce am mai vorbit cu oamenii si i-am intrebat de ce vor totul repede mi-am dat seama ca toate lucrurile ne sunt prezentate in rezumat si toti se concentreaza pe rezultatele obtinute si nu pe cat de greu si cat timp a luat sa obtii acele rezultate.

Toti care se uita pe pagina mea vad ca am slabit dar nu multi vad ca aceasta evolutie a fost pe parcursul a 10 ani in care am experimentat multe caderi si reveniri.

Te uiti la un film care dureaza 2 ore si vezi cum un sportiv sau un patinator se antreneaza 5 minute pentru marea performanta si apoi e gata de a performa si eventual si castiga. Nu realizezi ca cele 5 minute sunt de fapt un montaj care comprima eventual luni intregi de munca si de efort si esecuri si greutati. Vezi doar 5 minute si apoi eventual succesul si asa vrei si tu…

Stiti cum se spune nu?: Viata bate filmul ? asa ca pentru a avea rezultate trebuie sa nu uiti care iti sunt obiectivele pe termen lung si mai ales unde vrei sa ajungi, sa ai rabdare, sa analizezi evenimentele prin care treci, sa te perfectionezi si sa evoluezi mereu.

Defineste pasi mici pe care sa ii faci zilnic si care sa te ajute sa iti creezi obiceiuri bune care te vor duce acolo unde vrei sa ajungi. Procesul de evoluare inseamna esecuri repetate, frecvente, pentru a ajunge sa executi bine o actiune sau sa asimilezi un obicei nou. Modul in care percepi esecul tine de atitudinea ta, deci practic de tine.

Lipsa rabdarii, este motivul foarte important pentru care multi oameni esueaza in tot ce isi propun.

Tu ce zici? Ai rabdare? 😀