Citeste mai jos sa afli pe scurt din ce suntem compusi si ce trebuie sa ii oferi tu corpului tau pentru a fi “in forma”. Daca vrei sa iti aduci aminte de curiozitatile corpului tau citeste aici: Cine este corpul tau
Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
Corpul uman este una dintre cele mai complexe structuri din univers. El este alcatuit din aproximativ 100 de trilioane de celule minuscule, printre care celulele osoase, celulele sanguine si celulele cerebrale. De fapt, in corpul uman exista peste 200 de tipuri de celule.
Chiar daca sunt foarte diferite in ce priveste forma si functia, celulele alcatuiesc o retea omogena, extraordinar de complexa. Nici o inventie umana nu poate egala performantele tehnice de exceptie evidente chiar si in cazul celulelor elementare.
Celula este unitatea de baza structurala, functionala si genetica a organizarii materiei vii. Corpul omenesc este alcatuit dintr-un numar foarte mare de celule cu forma diferita in functie de specializarea lor. Toate celulele iau nastere din celula ou prin diviziuni succesive si diferentieri celulare.
Mai multe celule cu aceeasi forma si structura unite intre ele printr-o substanta intra-celulara si care indeplinesc in organism aceeasi functie sau acelasi grup de functii alcatuiesc un tesut.
La randul lor, tesuturile se grupeaza si formeaza organele (inima, rinichi, etc.), organe care functioneaza in corelatie cu alte organe. In acest fel se formeaza sistemele (nervos, osos, muscular, etc). Totalitatea sistemelor formeaza organismul uman.
Atunci cand te nasti, corpul tau este alcatuit din 75% apa. Cu alte cuvinte, ne nastem mai putin umezi ca o rosie (care are 94% apa), dar suntem mai hidratati decat bananele (care au 74% apa). Pe masura ce crestem si ne dezvoltam, incepem treptat sa ne uscam. Si cu cat traim mai mult, cu atat ne uscam mai mult. Mai exact, la doar un an dupa nastere, corpul unui bebelus contine apa in proportie de 65%, cu 10 procente mai putin comparativ cu un an in urma.
Creierul, plamanii, inima si rinichii contin cele mai umede tesuturi. Mai exact, aceste organe contin apa in proportie de 65%- 85% apa. Oasele, care sunt destul de uscate, contin si ele apa in proportie de 31%.
Sau avantajale miscarii pentru corpul tau aici: http://duluana.ro/?s=sport