Mini concluzie: Stresul te ingrasa dar solutia e simpla: fa sport, zambeste mereu si mananca inteligent carbohidrati :)

Miscarea nu trebuie sa insemne sport de performanta! Descopera placerea din sport si imbunatateste-ti stilul de viata ca sa fii o versiune mai buna a ta.
iulie 25, 2018
5 „adevaruri” despre slabit pe care eu am descoperit ca sunt gresite
iulie 30, 2018

Multa lume afirma ca se ingrasa pe baza de stres dar nu stie de ce. Uite parerea mea dupa ce am citit mai mult si m-am documentat pentru a ma intelege bineinteles┬ápe mine ­čÖé┬ápentru a putea sa evoluez pentru a fi o versiune mai buna a mea si uite cele mai rapide si la indemna solutii din punctul meu de vedere ­čÖé

Stresul creste nivelul cortizolului si a altor hormoni de stres ceea ce iti genereaza un dezechilibru al glicemiei si declansarea poftelor, in special pentru alimente bogate in carbohidrati si alimente dulci. Cresterea cortizolului si hormonii de stres stimuleaza acumularea de grasime. Inainte stresul pentru om il reprezenta lipsa hranei pentru ca era dificil de procurat si atunci organismul reactiona normal depozitand grasime pentru a putea trece peste perioada stresanta generata de lipsa hranei. In zilele omului modern stresul este adus de o multitudine de factori, mai ales stand pe scaun in fata unui calculator si atunci corpul nostru depune grasime ca este stresat din alte motive insa decat in trecut si depune grasimea acumulata in exces ca noi avem hrana…┬áacolo unde este mai static, respectiv pe burta, fund┬ási coapse.

Atunci cand esti stresat nu prea dormi, ceea ce iti afecteaza leptina si alti hormoni ce ajuta controlul apetitului. Atunci cand esti stresat daca mananci anumite alimente in special cele bazate pe zaraharuri simple si amidon iti vei creste nivelul de endorfine care este principaluul furnizor natural de placere al organismului.

Daca estti stresat la munca si mai tii si dieta „minune” gasita pe internet sau recomandata de o colega si reduci┬ácarbohidratii principalul nutrient care este epuizat este triptofanul, care este materia prima in producerea serotoninei. Un nivel scazut de serotonina la fel ca si zaharul, somnul insuficient si stresul duce la pofta de alimente dulci si pe baza de amidon, deci la ingrasare :D.

Asa ca fa sport ca sa iti cresti nivelul de endorfine, zambeste ca sa produci serotonina, mananca cu cap ­čśÇ si reduci toate aspectele de mai sus. E simplu! Zambeste ­čśÇ