Nu cred ca esti egoist daca alegi sa fii o versiune mai bună a ta

Beneficiile consumului de inghetata si reteta mea preferata de inghetata: din banane, avocado si unt de arahide
februarie 11, 2019
„Hormonii foamei” si importanta lor in procesul de slabire
februarie 26, 2019

In ultimul timp m-am tot lovit de foarte multe situatii care ma blocau sa evoluez si sa devin o versiune mai buna a mea. Asa ca singura solutie pe care am avut-o a fost sa ma detasez putin sa analizez ceea ce experimentez si apoi sa decid cum sa actionez.

Am ajuns la mai multe concluzii dar cea mai importanta mi se pare aceea in care am stabilit ca nu ma consider egoista daca aleg sa fiu o versiune mai buna a mea. Personal consider ca este admirabil si frumos sa fim buni cu cei din jurul nostru si sa empatizam cu ei, dar cred ca este foarte gresit sa le permiti oamenilor sa te foloseasca. Lucrul acesta te va  bloca sa devii o versiune mai buna a ta si sa evoluezi permanent.

Ce mai consider ca este important sa ti cont atunci cand vrei sa faci orice si sa evoluezi permanent astfel incat sa devii o versiune mai buna a ta:

  • In primul rand sa te apreciezi – pentru ca tu esti cea mai importanta persoana in viata ta si tu trebuie in primul rand sa te apreciezi pe tine, nu altcineva. Daca tu nu te apreciezi atunci nici cei din jurul tau nu o vor face. Pentru ca atunci cand nu te apreciezi practic accepti orice ti se intampla. Daca te apreciezi nu inseamna ca nu ai rabdare sau nu ai devotament fata de anumite persoane, inseamna ca trebuie sa inveti sa te placi si sa te iubesti pe tine si sa ii elimini pe cei din jurul tau care nu merita timpul tau si energia ta. Nu este foarte usor de facut dar in momentul in care reusesti vei fi uimit de cat de bine si liber te simti. Atunci cand o sa te apreciezi cu adevarat atunci vei aceepta si ceea ce meriti. Nu trebuie sa te multumesti cu mai putin doar pentru ca asa spun ceilalti din jurul tau.

 

  • Daca te apreciezi atunci intelegi ca tu nu esti ca ceilalti si ca fiecare este unic in felul lui, asa ca orice reusita a ta trebuie sa te faca sa fii mandru daca tu ai depus efort ca sa obtii un rezultat. Nu te comapri cu ceilalti pentru ca nu esti ceilalti si deci experientele, cunostintele, trairile sunt ale tale. Multa lume uita acest lucru si de aici apar foarte multe frustrari si probleme si blocaje. Nu ai cum sa evoluezi TU daca incerci sa te compari cu altii. Daca nu vei reusi sa faci ceea ce fac ceilalti atunci in loc sa devii o versiune mai buna a ta vei deveni o versiune mai frustrata a ta, o versiune care merge in jos nu una care evolueaza. Ai grija incotro te indrepti pentru ca limita e foarte fina si foarte greu de gestionat.

 

  • Desi este greu si multe persoane te eticheteaza ca o persoana rea sau egoista, cel mai bine pentru tine este sa inveti sa spui NU. Oricat ai incerca nu vei reusi niciodata sa ii multumesti pe toti si din pacate nimeni nu va aprecia eforturile pe care le-ai facut sa ii multumesti. Nu exagera si nu te forta sa ajuti pe cineva daca nu crezi ca poti sa o faci. Trebuie sa te cunosti pe tine, sa iti stii limitele si sa ajuti pe cine consideri tu ca poti si mai ales vrei sa ajuti.
  • Cel mai important – Nu te mai întreba ce gândesc oamenii despre tine, pentru ca asta este un lucru pe care tu nu poti sa il gestionezi si daca tu te cunosti si te apreciezi pe tine si obiectiv tau este de a evolua si de a deveni o versiune mai buna a ta atunci in mod sigur nu ai nevoie de aprobarea cuiva pentru a fi TU. Nu uita: ai propriile obiective, nevoi și dorințe, si oricat ai incerca sa demonstrezi ceva celor din jur ei vor judeca in functie de capacitatea lor de intelegere, de cunostinte, de educatie, de frustrarile pe care le au, lucruri pe care tu nu poti sa le gestionezi, pentru ca nu sunt ale tale, sunt ale lor ?
  • Ai curaj sa spui ceea ce simti – Daca cei din jurul tau te-au suparat ai curaj si spune-le. Este un lucru care din pacate este foarte greu de facut si multe persoane nu au coloana vertebrala sa faca asta, si prefera sa vorbeasca aiurea sau sa jigneasca ceea ce le va creea mai multe frustrari. Nu sustin ca trebuie sa fii mitocan sau sa vorbesti urat, dar consider ca un feedback constructiv asupra unei situatii va fi bine primit DACA cealalta persoana este deschisa si intelege si ea la randul ei vrea sa devina o versiune mai buna a ei si nu vrea doar sa faca scandal, caz in care mai bine te detasezi. Personal cred in puterea comunicarii atunci cand ambele parti doresc asta. Dar atunci cand una dintre parti cauta motiv de cearta nu cred ca este gresit sa te retragi si sa mergi mai departe, pentru ca eu cred in vorba: Nu te pune cu prostul ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta…

 

“Omul nu trebuie să convingă pe nimeni, dacă crede în sine însuși. Nu are nevoie de aprobarea cuiva, dacă este mulțumit de sine. Dacă se acceptă pe sine, atunci întreaga lume îl acceptă.“- Lao Tzu.