Plank sau exercitiul “REGINA” – scurt, dar intens si eficient

Ai incercat toate dietele si nu slabesti? 7 greseli generale pe care le fac cei care vor sa slabeasca si nu reusesc
decembrie 10, 2018
Mentine insulina la un nivel optim pentru arderea grasimii ca sa scapi de asa numitele „aripioare”
decembrie 13, 2018

Set of right and wrong elbow plank position. Physical training for losing weight, reduction in fat mass. Vector.

Exercitiile cu propria greutate sunt din ce in ce mai populare, mai ales datorita simplitatii si caracterului practic al lor. Atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie sau chiar anumite echipamente, si nu reusesti sa ajungi la sala si vrei totusi sa faci ceva miscare poti alege sa faci exercitii izometrice.

Izometria este un exercitiu anaerob care poate fi executat oriunde: acasa, la sala, in camera de hotel, pe plaja, in parc, la munte. Izometria este genul de exercitiu care te face sa transpiri iar musculatura ramane activa si 48 de ore dupa finalizarea exercitiului.

Plank-ul este un exercitiu izometric care iti lucreaza toate grupele de muschi din regiunea mediana a corpului (compusa din abdomen si zona lombara), precum si anumite grupe de muschi ale bratelor si picioarelor. Desi este simplu de executat, mentinerea pozitiei mai mult de cateva secunde poate fi o reala provocare.

Set of right and wrong elbow plank position. Physical training for losing weight, reduction in fat mass. Vector.

Muschii abdominali joaca un rol important in aspectul fizic optim si ofera un sprijin atat pentru pentru intregul spate cat si pentru coloana vertebrala. Cu toate acestea, pentru ca abdomenul sa indeplineasca cu succes aceasta functie, el trebuie sa fie antrenat in mod regulat. Acest lucru inseamna ca, in fiecare zi, „plansa” poate fi un excelent mod de a consolida core-ul si de a proteja astfel, coloana vertebrala.

Ce castigi daca faci in fiecare zi plansa si cresti treptat durata de mentinere CORECTA a acesteia:

  1. Un abdomen mai tonifiat – „Plansa” este un exercitiu ideal pentru muschii abdominali
  2. Reduceti riscul de accident al spatelui si coloanei vertebrale – „plansa” nu numai ca reduce durerea de spate, dar, de asemenea, intareste musculatura si ofera un sprijin puternic coloanei vertebrale, in special la partea superioara.
  3. Se accelereaza metabolismul – „Plansa” este o oportunitate excelenta a stimularii intregului corp, iar daca o faci in fiecare zi, vei arde mai multe calorii decat alte exercitii traditionale pentru muschii abdominali.
  4. Imbunatatiti rezistenta corpului – Exercitarea „plansei” imbunatateste aspectul fizic perfect. Prin consolidarea core-ului,corpul va fi capabil sa mentina o pozitie dreapta, in orice moment, deoarece muschii abdominali au un efect asupra pozitiei generale a gatului, umerilor, pieptului si spatelui.
  5. Va imbunatatiti echilibrul – Imbunatatirea echilibrului de variatii a „plansei” va accelereaza, de asemenea, performanta in orice tip sport.
  6. Veti observa beneficiile mentale – „Plansa” are un impact diferit asupra nervilor nostri si afecteaza imbunatatirea generala a starii dvs. de spirit. Se intind muschii care va afecteaza pozitiv stresul si tensiunea din organism.  Vestea buna e ca „plansa” nu numai calmeaza creierul dvs., dar, de asemenea, ajuta in tratamentul anxietatii si a simptomelor de depresie– dar numai in cazul in care „plansa” devine parte din rutina de zi cu zi. 🙂

Sunteti pregatiti sa faceti  acest lucru 5 minute pe zi, in fiecare zi, pentru a ramane in forma, sanatosi si cel mai important, puternici?

Alegeti sa faceti „plansa” parte din viata voastra de zi cu zi. Investiti in voi insiva si va veti proteja sanatatea.