Rabdarea este o arma a oamenilor care au ceva experienta de viata

Vitaminele pe scurt
mai 13, 2020
Catina alba sau ginsengul romanesc – beneficii, contraindicatii si cum sa o prepari
august 25, 2020

Dont Give Up Notepad Showing Persist And Persevere

Rabdarea o calitate importanta in obtinerea rezultatelor sau „arma” cu care obtii rezultatele dorite

Daca esti un om matur si sincer cu tine atunci cand iti stabilesti anumite obiective, indiferent care sunt ele, atunci esti unul din cei care stiu ca aceste rezultate se obtin cu rabdare, fara scurtaturi, cu munca, perseverenta si mai ales dorinta de a evolua si de a te schimba in primul rand pentru TINE, NICIODATA pentru altii ;).

Din pacate, traim intr-o perioada in care rabdarea nu este o virtute prea laudata sau promovata, mai ales in media, unde predomina gratificarea imediata si toate reclamele referitoare la slabit sau sport iti garanteaza rezultate rapide si imediate in cateva zile si fara a depune prea mult efort.

Invata sa ai rabdare! Așa este viața – ia timp

Rabdarea este o arta in adevaratul sens al cuvantului. Ea implica incredere in tine si in altii, calm si perseverenta. Odata cu rabdarea vine si rasplata, insa aceasta nu poate fi obtinuta instantaneu. Nu te poti astepta sa slabesti 10 kg dupa doar cateva zile de dieta. Nu devii campion daca te-ai dus si tu de doua ori la sala sau ai participat la un concurs.

Toate acestea necesita perseverenta, efort, pasiune si disciplina.  Problema este ca traim in lumea in care suntem mintiti si obisnuiti cu recompensele imediate, ne asteptam sa obtinem rezultate rapide dupa ce am depus un efort minimal. Iar atunci cand lucrurile nu se deruleaza atat de repede pe cat ne dorim, ne simtim descurajati si incercam ceva mai usor sau trecem la alta „solutie” care ne ofera ceea ce vrem fara efort si intr-un timp scurt.

A avea rabdare inseamna sa depui efort si sa astepti rezultatele. Inseamna sa-ti asumi raspunderea de a duce un lucru pana la capat, oricat de dificil ar fi. Desigur, acest lucru te ajuta sa te dezvolti ca persoana.

Ca sa obtii rezultate trebuie sa muncesti. E greu si nu exista scurtaturi

Persoanele rabdatoare stiu ca tot ceea ce si-au propus sa realizeze este posibil, doar cu credinta ca sunt siguri de scopul propus, urmeaza cu strictete regulile si pasii, au suficienta intelepciune de a analiza si de a monitoriza situatia.

Cand vrem ceva prea repede si prea intens, facem greseli luand hotarari pripite, caci, cel putin pe moment, nu ne pasa prea mult de urmari, tot ceea ce vrem este sa facem dupa cum ne duce mintea in acel moment.

Pentru a nu face alegeri gresite, pentru a nu lua hotarari proaste ( o dieta care sa iti produca mai mult rau in organism pe termen lung, sau produse de slabit care sa ne provoace diferite dezechilibre etc), trebuie sa avem rabdare, sa ne relaxam.

Oamenii au uitat sa aiba rabdare. Ei doresc sa faca totul in graba. Chiar si copacii cunosc acest adevar. Cand vine timpul sa infloreasca, ei infloresc. Iar cand vine timpul sa renunte la frunzele lor, acestea cad, ei ramanand goi, sub cerul liber. Raman frumosi chiar si in goliciunea lor, asteptand momentul noii infrunziri, constienti ca vechiul s-a dus, iar noul urmeaza sa soseasca si in curand frunzele vor incepe sa le creasca din nou. — Osho

Cand luam o hotarare sau facem o alegere, trebuie sa fim constienti de urmarile pe care aceasta o va avea asupra vietii noastre.  Oamenii care reusesc cel mai bine in viata, aceia care obtin cel mai mare succes, sunt cei care stiu sa aiba rabdare.

Rabdarea este o arma a oamenilor care au ceva experienta de viata. Ei stiu sa stranga din dinti o perioada, pentru a le fi apoi bine.

Pentru a avea cele mai bune rezultate nu trebuie sa sarim peste nicio etapa indiferent de ceea ce ne propunem. Rabdarea trebuie legata de actiune, daca vrei sa slabesti nu renunta la programul de alimentatie si de sport dupa o saptamana. Daca vrei rezultate la sport atunci nu renunta la programul strict de antrenament si nu sari peste orele de antrenament.

10 motive pentru care oamenii renunta

Daca nu vei avea rabdare, rezultatul este foarte posibil sa fie nesatisfacator astfel incat dupa cateva incercari iti vei pierde increderea in tine si te vei simti frustrat si complexat. Nu este bine sa cedam intotdeauna primului impuls. Vom vedea in timp faptul ca rabdarea activa poate deveni cel mai bun aliat al nostru.

Despre rabdare si rezultate. Suntem generatia care nu stie sa pretuiasca ceea ce are