Decizii luate pe sistem emotional si consecintele lor – Dietele rapide pentru slabit nu sunt o decizie buna

Saritul corzii face minuni pentru corpul tau
octombrie 5, 2020
Daca nu iti cunosti limitele, defineste-le! Daca le cunosti, depaseste-le!
octombrie 8, 2020

Wrong Red Stop Sign Meaning Stopping Incorrect Mistakes

Parerea mea este ca nu exista diete sau produse de slabit bune sau mai putin bune, ci nepotrivite pentru cel care le alege si atunci cand face o alegere nu tine cont de varsta, constitutia sau momentul in care se afla atunci cand le alege.

Chiar daca un om consuma zilnic aceleasi tipuri si aceleasi cantitati de hrana, cu aceleasi calorii, cantitatea de nutrienti absorbita si eliminata difera in functie de starea sa fizica, mentala sau emotionala din ziua respectiva

Din pacate in ultimul timp oamenii nu mai au rabdare si vor totul rapid si eventual fara sa depuna nici un efort pentru asta, pentru ca asa au fost invatati la televizor si in toate reclamele care ofera solutii rapide si tu nu faci nimic 😊.

Asa ceva nu exista si daca vrei rezultate atunci trebuie sa muncesti pentru ele. Daca vrei sa alegi o anumita dieta va trebui sa ai un pic de rabdare si sa iei in calcul toate consecintele lor pe termen scurt, mediu si mai ales lung.

Cele mai des intalnite efecte negative
  • castigarea kilogramelor pierdute anterior;
  • gastrite;
  • reducerea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor sau al aspectului de „piele lasata”;
  • anemii si avitaminoze manifestate prin slabiciune fizica,
  • ameteli, piele uscata,
  • demineralizari ale organismului manifestate prin aparitia cariilor dentare sau caderea dintilor,
  • carceisi crampe musculare,
  • aparitia osteoporozei;
  • scaderea imunitatii si cresterea riscului de a face boli infectioase.
Ce fel de “diete” sunt alese si consecintele lor:
  1. In dieta in care aportul este scazut in proteine, persoanele care sunt in etapa de crestere sunt cele afectate imediat, deoarece proteinele sunt considerate caramizile corpului nostru. Se instaleaza malnutritia proteica, insotita de cea calorica, consecintele sale fiind scaderea imunitatii in general, iar la copii fiind afectata dezvoltarea creierului si cresterea.
  2. In dieta cu exces proteic, prin perturbarea metabolismului azotului, duce la acumulari de acid uric in articulatii (guta), la afectiuni renale si cardiovasculare.
  3. Foarte des intalnita este dieta in care se recomanda lipsa grasimilor (lipidelor) din alimentatie. Dieta saraca in lipide reduce colesterolul din sange, insa favorizeaza acumularea colesterolului in ficat! O dieta fara lipide duce la deficit de absorbtie a vitaminelor liposolubile (care se absorb in prezenta lipidelor).
  4. Excesul de glucide cu absorbtie rapida suprasolicita pancreasul, ducand la diabet. Deficitul de glucide metabolizabile duce la metabolizarea proteinelor si lipidelor proprii organismului, insa primele care se consuma sunt proteinele, ducand astfel la scaderea masei musculare, si nu a procentului de grasime din organism.

Am scris aici mai multe detalii despre acest aspect si de ce nu e bine sa alegi o dieta promovata la nimereala in media.

https://www.duluana.ro/de-ce-nu-sunt-bune-dietele-luate-la-nimereala-de-pe-internet-sau-de-la-o-colega/